Hozzávalók
- 4 db bionarancs héja
- 300 ml frissen facsart narancslé
- 8 db tojássárgája
- 150 g porcukor
- 70 g hideg vaj
Hozzávalók
- 4 db bionarancs héja
- 300 ml frissen facsart narancslé
- 8 db tojássárgája
- 150 g porcukor
- 70 g hideg vaj
A orange curd elkészítéséhez a narancs héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A tojások sárgáját egy gyorsforralóban kikeverjük a cukorral, beleöntünk 300 ml-t a narancsléből, hozzáadjuk a narancshéjat, alaposan elkeverjük, majd alacsony hőfokon sűrű krémet főzünk belőle. Ez kicsit több időt vesz igénybe, hogy ne égjen meg az alja, kb. 8-10 perc. Amikor besűrűsödött, belekeverjük a vajat, és még melegen leszűrjük az egészet, hogy a felesleges héjtól megszabaduljunk. Üvegben tárolva néhány napig eláll hűtőben.
Elkészítési idő: 20 perc
Hűtés: min. 60 perc
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több narancsos nasi:
Narancsos tejcsokihab
Narancsos tiramisu
Narancsos-tonkababos angolkrém mézes dióval