Hirdetés

Rizskoch baracklekvárral

Hozzávalók

1
kb. 25x25 cm-es tepsihez
+
250 g rizs
800 ml tej
400 ml víz
20 g vaníliás cukor
5 db tojás
1 csipet só
130 g cukor
½ db citrom héja

A tálaláshoz

porcukor
baracklekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Rizskoch baracklekvárral

Néha az egyszerűség és a klasszikus dolgok a legjobbak, mint ez a rizskoch is, ami a rengeteg tojáshab miatt biztos, hogy szuperszaftos lesz - még sütés után is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 25x25 cm-es tepsihez
+
250 g rizs
800 ml tej
400 ml víz
20 g vaníliás cukor
5 db tojás
1 csipet só
130 g cukor
½ db citrom héja

A tálaláshoz

porcukor
baracklekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A rizskoch elkészítése is gyerekjáték, ehhez először a rizst, a tejet, a vizet és a vaníliás cukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként kevergetve tejberizst főzünk, amit utána kihűtünk.

rizskoch baracklekvárral
Klasszikus rizskoch

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, majd belekeverjük a tejberizst, és egy spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

rizskoch

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a felfújtak is érdekelhetnek:

Kölesfelfújt, az új rizskoch

Grízestészta-felfújt

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?