A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 250 g rizs
- 800 ml tej
- 400 ml víz
- 20 g vaníliás cukor
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 130 g cukor
- ½ db citrom héja
A tálaláshoz
- porcukor
- baracklekvár
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 250 g rizs
- 800 ml tej
- 400 ml víz
- 20 g vaníliás cukor
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 130 g cukor
- ½ db citrom héja
A tálaláshoz
- porcukor
- baracklekvár
@streetkitchenhu Rizskoch baracklekvárral ✨ #rice #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Happy Music – Mystix Instrumentals
A rizskoch elkészítése is gyerekjáték, ehhez először a rizst, a tejet, a vizet és a vaníliás cukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként kevergetve tejberizst főzünk, amit utána kihűtünk.
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, majd belekeverjük a tejberizst, és egy spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!