Hozzávalók
- 260 g liszt
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 mk szerecsendió
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 csipet fekete bors
- 1 csipet só
- 90 g barna cukor
- 220 g vaj
Hozzávalók
- 260 g liszt
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 mk szerecsendió
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 csipet fekete bors
- 1 csipet só
- 90 g barna cukor
- 220 g vaj
A lisztet egy tálban összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. A barna cukrot kissé elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a fűszeres lisztet. Fóliába csomagoljuk a tésztát, és kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. Ezután két sütőpapír között 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, villával csíkokat húzunk a tészta tetejére, ráhúzzuk a papírral együtt egy tepsire, és 180 fokos sütőbe toljuk 15-18 percre. Még melegen téglalap alakúra vágjuk, és hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett a svéd fűszeres keksz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!