Hozzávalók
A tésztához:
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 120 g liszt
- 1 marék mentalevél
- 1 csipet só
A krémhez:
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 120 g porcukor
- 1 db lime leve
- 1 ½ db lime reszelt héja
- 500 g mascarpone
- 125 g málna + pár szem díszítéshez
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 120 g liszt
- 1 marék mentalevél
- 1 csipet só
A krémhez:
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 120 g porcukor
- 1 db lime leve
- 1 ½ db lime reszelt héja
- 500 g mascarpone
- 125 g málna + pár szem díszítéshez
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A mentaleveleket apróra vágjuk. A cukor felével a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukor másik felével és a sóval habosra keverjük, majd óvatosan, laza mozdulatokkal 2-3 lépésben beleforgatjuk a tojásfehérjehabot és a lisztet és a mentaleveleket. Sütőpapírral bélelt 40×32 cm-es tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk és 185 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát. Még melegen a sütőpapír segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, a lime levével és reszelt héjával. Hozzákeverjük a mascarponét, a krém kb. negyedét félrerakjuk, a többi krémbe óvatosan belekeverjük a málnát, így néhány szem málna, ami összetörik, megszínezi a fehér krémet, pár szem pedig egyben marad. A kihűlt tekercset megtöltjük a krémmel, feltekerjük, rákenjük a maradék fehér krémet és pár málnával, limeszelettel és a lime reszelt héjával díszítjük.