Hirdetés

Szexi málnás lime-os tekercs

Hozzávalók

1
30 cm-es tekercshez

A tésztához:

6 tojás
100 g cukor
120 g liszt
1 marék mentalevél
1 csipet só

A krémhez:

200 g szobahőmérsékletű vaj
120 g porcukor
1 lime leve
1,5 lime reszelt héja
500 g mascarpone
125 g málna + pár szem díszítéshez
Hirdetés

Szexi málnás lime-os tekercs

Tudjuk, hogy elég közhelyesen hangzik, de ha sütibe lehet zárni a tavaszi frissességet, akkor mi ezt megtettük, méghozzá ezzel a tekerccsel! Nagyon finom krémes, de közben meg tök könnyű az egész. Na, pont ilyen süti kell nekünk erre a hirtelen jött melegre! :D
Hirdetés

Hozzávalók

1
30 cm-es tekercshez

A tésztához:

6 tojás
100 g cukor
120 g liszt
1 marék mentalevél
1 csipet só

A krémhez:

200 g szobahőmérsékletű vaj
120 g porcukor
1 lime leve
1,5 lime reszelt héja
500 g mascarpone
125 g málna + pár szem díszítéshez

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A mentaleveleket apróra vágjuk. A cukor felével a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukor másik felével és a sóval habosra keverjük, majd óvatosan, laza mozdulatokkal 2-3 lépésben beleforgatjuk a tojásfehérjehabot és a lisztet és a mentaleveleket. Sütőpapírral bélelt 40×32 cm-es tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk és 185 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát. Még melegen a sütőpapír segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, a lime levével és reszelt héjával. Hozzákeverjük a mascarponét, a krém kb. negyedét félrerakjuk, a többi krémbe óvatosan belekeverjük a málnát, így néhány szem málna, ami összetörik, megszínezi a fehér krémet, pár szem pedig egyben marad. A kihűlt tekercset megtöltjük a krémmel, feltekerjük, rákenjük a maradék fehér krémet és pár málnával, limeszelettel és a lime reszelt héjával díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?