Hozzávalók
- 240 g hideg vaj
- 350 g finomliszt
- 165 g porcukor
- 1 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 300 g sűrű szilvalekvár
Hozzávalók
- 240 g hideg vaj
- 350 g finomliszt
- 165 g porcukor
- 1 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 300 g sűrű szilvalekvár
A szilvalekváros keksz recept első lépéseként a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd belegyúrjuk a porcukrot és a tojást is. 30 percre hűtőbe dobjuk a tésztát, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztából kisebb diónyi golyókat formázunk, meghempergetjük őket kristálycukorban, felsorakoztatjuk a sütőpapírral bélelt tepsikben egymástól 2 cm távolságra, és egy fakanál végével kis mélyedéseket nyomunk a közepükbe. A mélyedésekbe lekvárt töltünk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük őket.
Isteni nasi tea vagy kávé mellé, de vendégváróként is szuperül megállja a helyét. Sőt, akár vendégségbe is simán magatokkal vihettek egy doboznyit belőle, garantáltan örülni fog neki a házigazda! 🙂
- Elkészítési idő: 25-30 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40-50 perc (2 tepsi)
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Akár a házi, akár a bolti szilvalekvárra esküsztök, egy biztos: rengetegféle édességben élvezhetitek ki az ízét! A szilvalekváros keksz után próbáljátok ki ezeket a sütiket is:
Tepertős-szilvalekváros papucs
Szilvalekváros derelye kakukkfüves-borsos morzsában, ánizsos almaraguval