A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 850 ml víz
- 1 tk só
- 170 g kukoricadara
- 60 g vaj
- 300 g sűrűbb szilvalekvár
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 850 ml víz
- 1 tk só
- 170 g kukoricadara
- 60 g vaj
- 300 g sűrűbb szilvalekvár
A szilvalekváros puliszka első lépésként felforraljuk a vizet egy lábosban a sóval együtt, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Állandó keveréssel 10-15 percig főzzük, amíg tejbegrízállagot kapunk, ekkor belekeverjük a vajat is. Egy kb. 20 x 28 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Rákanalazzuk a lekvárt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre. Mikor elkészült, hagyjuk, hogy kicsit hűljön, majd felszeleteljük.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 15-20 perc
Ha tetszett a szilvalekváros puliszka recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!