Hirdetés
Karácsonyi menü

Szilvás kenyérpuding

Hozzávalók

1
20x25 cm-es tepsihez
+
800 g fehér kenyér (héj nélkül)
150 g barna cukor
5 db tojás
500 ml tej
200 ml tejszín
1 rúd vanília
10 szem friss szilva
néhány ek szilvalekvár
100 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szilvás kenyérpuding

Ez egy igazi maradékmentő kaja - ha egy kicsit sok kenyeret vagy gyümölcsöt vettetek, akkor jobb dolog nem is nagyon történhetne velük, mint hogy egy ilyen frankó kenyérpudingban végzik! Mi most szilvából dobtuk össze, de persze más gyümölccsel is simán működik!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x25 cm-es tepsihez
+
800 g fehér kenyér (héj nélkül)
150 g barna cukor
5 db tojás
500 ml tej
200 ml tejszín
1 rúd vanília
10 szem friss szilva
néhány ek szilvalekvár
100 g vaj
Bevásárlólistához adom

A kenyeret 2-3 cm nagyságú kockákra vágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsin 10 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.

A barna cukrot kihabosítjuk a tojással. A tejet és a tejszín felmelegítjük a vaníliarúd kikapart magjaival, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A kenyeret a tepsibe rakjuk, leöntjük a tojásos tejjel, rápakoljuk a kimagozott és elfelezett szilvákat, a kis kockákra vágott vajat és a lekvárt. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Szilvás kenyérpuding

Ha tetszett a szilvás kenyérpuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások