Hozzávalók
A tésztához
- 140 g liszt
- 90 g tökmag
- 8 g sütőpor
- 130 g vaj
- 50 g barna cukor
- 80 g cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 mk vaníliaesszencia
A tetejére
- 60 g fehér csoki
- 1 ek tökmag
Hozzávalók
A tésztához
- 140 g liszt
- 90 g tökmag
- 8 g sütőpor
- 130 g vaj
- 50 g barna cukor
- 80 g cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 mk vaníliaesszencia
A tetejére
- 60 g fehér csoki
- 1 ek tökmag
A tökmagos-fehér csokis keksz elkészítéséhez a lisztet egy tálba rakjuk, a tökmagot aprítóban lezúzzuk, majd mehet a liszthez a sütőporral együtt. A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, a tojássárgájával és a sóval, majd mehet bele a vaníliaesszencia is.
A vajas keverékbe öntjük a tökmagos lisztet, majd egy alapos keverés után 10-12 db golyót formázunk belőle, kissé ellapítjuk őket, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk egymástól 2 ujjnyi távolságra.
A kekszek tetején elosztjuk a durvára vágott fehér csokit és a tökmagot, végül 180 fokos sütőben kb. 14 perc alatt megsütjük őket.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Formázás: 10 perc
- Sütés: 15 perc
- Összesen: 35 perc
Ha tetszett ez a kekszrecept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!