Hozzávalók
- 6 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 8 ek víz
- 160 g finomliszt
- 1 mk sütőpor
A tálaláshoz
- 2 ek bolti csokoládészósz
Vizes piskóta
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 8 ek víz
- 160 g finomliszt
- 1 mk sütőpor
A tálaláshoz
- 2 ek bolti csokoládészósz
A vizes piskóta első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját 10 percig verjük a cukorral. Fontos az idő, ne mismásoljuk el! Az utolsó 1 percben kanalanként hozzákeverjük a vizet a sárgájához. A lisztben elkeverjük a sütőport. A fehérjehabot és a tojássárgájás keveréket nagyon óvatosan összedolgozzuk, figyelve, hogy minél kevésbé törjük össze a habot. Amikor ezzel megvagyunk, 3 részletben a lisztes keveréket is hozzákeverjük a tojásos alaphoz.
Sütőpapírral borított tepsibe öntjük a masszát, hozzácsapkodjuk párszor a pulthoz, hogy a légbuborékok távozzanak, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és felkockázzuk, majd meglocsoljuk csokoládészósszal.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 12 perc
Ha tetszett a vizes piskóta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!