Ünnepi finomságok

Almás-diószserbóNUTELLA®-val

Almás-diós zserbó NUTELLA®-val

Hozzávalók
A tésztához
100 ml
tej
20 g
friss élesztő
1 tk
cukor
500 g
liszt
1 nagy csipet
250 g
lágy vaj
4 db
tojássárgája
A töltelékhez
700 g
reszelt alma
5 ek
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
400 g
darált dió
30 g
aszalt vörösáfonya
2 db
tojásfehérje
A tetejére
180 g
(15 g / adag)
20 g
aprított pisztácia
0.5 db
narancs

Elkészítés

Ez az almás-diós zserbó most nálunk is nagy kedvenc, az elkészítése kicsit macerásabb, de minden rászánt percet megér.

A tésztához először az élesztőt összenyomkodjuk a cukorral, egészen addig, amíg folyékony halmazállapotú nem lesz, majd hozzáöntjük a langyos tejet és hagyjuk felfutni.

Addig egy tálba mérjük a tészta többi hozzávalóját és elkezdjük összedolgozni, félúton a felfutott élesztős tejet is hozzáadjuk és így dagasztjuk egyneművé a tésztát. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk és külön-külön becsomagolva hűtőben 45-50 percet pihenni hagyjuk.

A töltelékhez az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a vaníliás cukorral és 4 ek cukorral egy közepes méretű lábasban, közepes lángon puhára pároljuk kb. 10 perc alatt. Hozzákeverjük a darált diót, az áfonyát, a narancs kifacsart levét és az egészet 2-3 percig forraljuk, majd félretesszük lehűlni.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, és a diós masszába forgatjuk.

A tésztákat egyesével, enyhén lisztezett deszkán a választott tepsi méretéhez igazítva kinyújtjuk. 

A kb. 20x30 centis tepsit sütőpapírral béleljük, majd belefektetünk egy tésztaréteget, megszurkáljuk villával, megkenjük a töltelék negyedével, ezt újabb tésztaréteg és töltelék követi, és ezt így folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók és a végén egy tésztaréteggel zárunk. Az egészet sűrűn, egészen az aljáig átszúrkáljuk egy hústűvel, hogy ne keljen meg nagyon a tészta, és 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre.

A készre sült süteményt kivesszük, és hűtőhidegre hűtjük, majd eloszlatjuk a tetején egy spatulával egyenletesen az adagonként 15 g NUTELLA®-t és megszórjuk az aprított pisztáciával.

  • Elkészítési idő: kb. 120 perc
  • Hűtés : 3-4 óra
almás diós zserbó
Almás-diós zserbó NUTELLA®-val

Még több ünnepi finomság:

Tiramisu házi babapiskótával és NUTELLA®-val

Hólabda NUTELLA®-val

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az almás-diós zserbó is egy olyan recept, amit idén tutira ki kell próbálnod! Tudjuk, van pár ilyen, szóval állj neki sütögetni már most! :D

Hozzávalók

12 adagra
A tésztához
100 ml
tej
20 g
friss élesztő
1 tk
cukor
500 g
liszt
1 nagy csipet
250 g
lágy vaj
4 db
tojássárgája
A töltelékhez
700 g
reszelt alma
5 ek
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
400 g
darált dió
30 g
aszalt vörösáfonya
2 db
tojásfehérje
A tetejére
180 g
(15 g / adag)
20 g
aprított pisztácia
0.5 db
narancs

Ez az almás-diós zserbó most nálunk is nagy kedvenc, az elkészítése kicsit macerásabb, de minden rászánt percet megér.

A tésztához először az élesztőt összenyomkodjuk a cukorral, egészen addig, amíg folyékony halmazállapotú nem lesz, majd hozzáöntjük a langyos tejet és hagyjuk felfutni.

Addig egy tálba mérjük a tészta többi hozzávalóját és elkezdjük összedolgozni, félúton a felfutott élesztős tejet is hozzáadjuk és így dagasztjuk egyneművé a tésztát. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk és külön-külön becsomagolva hűtőben 45-50 percet pihenni hagyjuk.

A töltelékhez az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a vaníliás cukorral és 4 ek cukorral egy közepes méretű lábasban, közepes lángon puhára pároljuk kb. 10 perc alatt. Hozzákeverjük a darált diót, az áfonyát, a narancs kifacsart levét és az egészet 2-3 percig forraljuk, majd félretesszük lehűlni.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, és a diós masszába forgatjuk.

A tésztákat egyesével, enyhén lisztezett deszkán a választott tepsi méretéhez igazítva kinyújtjuk. 

A kb. 20x30 centis tepsit sütőpapírral béleljük, majd belefektetünk egy tésztaréteget, megszurkáljuk villával, megkenjük a töltelék negyedével, ezt újabb tésztaréteg és töltelék követi, és ezt így folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók és a végén egy tésztaréteggel zárunk. Az egészet sűrűn, egészen az aljáig átszúrkáljuk egy hústűvel, hogy ne keljen meg nagyon a tészta, és 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre.

A készre sült süteményt kivesszük, és hűtőhidegre hűtjük, majd eloszlatjuk a tetején egy spatulával egyenletesen az adagonként 15 g NUTELLA®-t és megszórjuk az aprított pisztáciával.

  • Elkészítési idő: kb. 120 perc
  • Hűtés : 3-4 óra
almás diós zserbó
Almás-diós zserbó NUTELLA®-val

Még több ünnepi finomság:

Tiramisu házi babapiskótával és NUTELLA®-val

Hólabda NUTELLA®-val

Ha tetszett az Almás-diós zserbó NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept