Az ünnepi finomságok támogatója a
Hozzávalók
A babapiskótához
- 2 db tojássárgája
- 120 g cukor
- 1 mk vaníliaőrlemény
- 3 db tojásfehérje
- 150 g liszt
- 1 ek keményítő
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 2 db tojás
- 60 g cukor
- 500 g mascarpone
- 1 db narancs reszelt héja
Az összerakáshoz
- 3 adag presszókávé
- 2 tk rum
- 50 ml víz
- 30 g törökmogyoró
- 120 g NUTELLA® (15 g/adag)
- 20 g holland kakaópor
- 125 g áfonya
Az ünnepi finomságok támogatója a
Az ünnepi finomságok támogatója a
Hozzávalók
A babapiskótához
- 2 db tojássárgája
- 120 g cukor
- 1 mk vaníliaőrlemény
- 3 db tojásfehérje
- 150 g liszt
- 1 ek keményítő
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 2 db tojás
- 60 g cukor
- 500 g mascarpone
- 1 db narancs reszelt héja
Az összerakáshoz
- 3 adag presszókávé
- 2 tk rum
- 50 ml víz
- 30 g törökmogyoró
- 120 g NUTELLA® (15 g/adag)
- 20 g holland kakaópor
- 125 g áfonya
A tiramisu és a NUTELLA® nagyon jó barátok, de a babapiskótáról se feledkezzünk meg! A babapiskótához a tojások sárgáját felverjük a cukor felével, és hozzáadjuk a vaníliát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével. A lisztet összekeverjük a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd a tojásos részekkel csomómentesen összekeverjük.
A masszát habzsákba töltjük, és 6-8 cm-es korongokat nyomunk belőle egy sütőpapírral borított tepsire. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre, majd a sütőben, kinyitott ajtóval hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd összeforgatjuk a hideg mascarponéval és a narancs lereszelt héjával, végül habzsákba töltjük. A kávét összekeverjük a rummal és vízzel. (Ha gyerekek számára készítjük, koffeinmentes kávét használjunk, és hagyjuk el a rumot.) A mogyorót durvára vágjuk, és a NUTELLA®-t habzsákba töltjük, majd a kisült piskótákat pár másodpercre a kávés keverékbe áztatjuk.
A rétegezéshez alulra tesszük a beáztatott piskótát, aztán jöhet a krém, 7,5 g NUTELLA®, kakaópor és mogyoró, majd újabb réteg beáztatott piskóta, krém, 7,5 g NUTELLA®, kakaópor és mogyoró, végül a tiramisu tetejét néhány szem áfonyával díszítjük.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett a tiramisu házi babapiskótával és NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!