Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+

A babapiskótához

Hozzávaló kipipálva
2 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1 mk vaníliaőrlemény
Hozzávaló kipipálva
3 db tojásfehérje
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 ek keményítő
Hozzávaló kipipálva
1 tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
60 g cukor
Hozzávaló kipipálva
500 g mascarpone
Hozzávaló kipipálva
1 db narancs reszelt héja

Az összerakáshoz

Hozzávaló kipipálva
3 adag presszókávé
Hozzávaló kipipálva
2 tk rum
Hozzávaló kipipálva
50 ml víz
Hozzávaló kipipálva
30 g törökmogyoró
Hozzávaló kipipálva
120 g NUTELLA® (15 g/adag)
Hozzávaló kipipálva
20 g holland kakaópor
Hozzávaló kipipálva
125 g áfonya
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tiramisu házi babapiskótával és NUTELLA®-val

Azt gondolnád, hogy a tiramisut nem lehet magasabb szintre emelni? Hát nagyon tévedsz, házi babapiskóta plusz NUTELLA®, és a tira-élmény teljesen új fokozatra kapcsol!
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+

A babapiskótához

Hozzávaló kipipálva
2 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1 mk vaníliaőrlemény
Hozzávaló kipipálva
3 db tojásfehérje
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 ek keményítő
Hozzávaló kipipálva
1 tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
60 g cukor
Hozzávaló kipipálva
500 g mascarpone
Hozzávaló kipipálva
1 db narancs reszelt héja

Az összerakáshoz

Hozzávaló kipipálva
3 adag presszókávé
Hozzávaló kipipálva
2 tk rum
Hozzávaló kipipálva
50 ml víz
Hozzávaló kipipálva
30 g törökmogyoró
Hozzávaló kipipálva
120 g NUTELLA® (15 g/adag)
Hozzávaló kipipálva
20 g holland kakaópor
Hozzávaló kipipálva
125 g áfonya
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tiramisu és a NUTELLA® nagyon jó barátok, de a babapiskótáról se feledkezzünk meg! A babapiskótához a tojások sárgáját felverjük a cukor felével, és hozzáadjuk a vaníliát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével. A lisztet összekeverjük a keményítővel, a sütőporral és a sóval, majd a tojásos részekkel csomómentesen összekeverjük.

A masszát habzsákba töltjük, és 6-8 cm-es korongokat nyomunk belőle egy sütőpapírral borított tepsire. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre, majd a sütőben, kinyitott ajtóval hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd összeforgatjuk a hideg mascarponéval és a narancs lereszelt héjával, végül habzsákba töltjük. A kávét összekeverjük a rummal és vízzel. (Ha gyerekek számára készítjük, koffeinmentes kávét használjunk, és hagyjuk el a rumot.) A mogyorót durvára vágjuk, és a NUTELLA®-t habzsákba töltjük, majd a kisült piskótákat pár másodpercre a kávés keverékbe áztatjuk.

A rétegezéshez alulra tesszük a beáztatott piskótát, aztán jöhet a krém, 7,5 g NUTELLA®, kakaópor és mogyoró, majd újabb réteg beáztatott piskóta, krém, 7,5 g NUTELLA®, kakaópor és mogyoró, végül a tiramisu tetejét néhány szem áfonyával díszítjük.

tiramisu-nutellaval
Tiramisu házi babapiskótával és NUTELLA®-val

Elkészítési idő: kb. 60 perc 

Ha tetszett a tiramisu házi babapiskótával és NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több ünnepi finomság:

NUTELLA®-val töltött mini macaron

Hólabda NUTELLA®-val

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?