Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 80 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 120 g liszt
- 1 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
- 50 g puha vaj
- 90 g cukormentes baracklekvár
- 40 g light mascarpone
A tetejére
- 250 g fehér csoki
- 80 g durvára vágott dió
- 240 g NUTELLAⓇ
Hozzávalók
A piskótához
- 4 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 80 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 120 g liszt
- 1 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
- 50 g puha vaj
- 90 g cukormentes baracklekvár
- 40 g light mascarpone
A tetejére
- 250 g fehér csoki
- 80 g durvára vágott dió
- 240 g NUTELLAⓇ
A mézeskalács cake pop elkészítéséhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a vaj és a többi hozzávaló. Simára dolgozzuk, és egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, és megvárjuk, amíg kihűl.
Kis darabokra tépjük a tésztát egy nagy tálba, majd hozzákeverjük a vajat, a baracklekvárt és a mascarponét, és alaposan eldolgozzuk, hogy formázható masszát kapjunk. Ebből a masszából 32 kis golyót formázunk, amiket hűtőbe rakunk 1 órára, majd mindegyikbe szúrunk egy pálcikát.
A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, és a pálcikás golyókat egyenként belemártjuk, a felesleget pedig lecsepegtetjük róluk. Hungarocellbe (vagy egy nagy lyukú reszelőbe) szúrjuk őket, megszórjuk a durvára vágott dióval, és hűtőbe tesszük, amíg megdermednek.
A NUTELLAⓇ-t habzsákba kanalazzuk, vágunk egy kis lyukat a zsák végén, és ezzel díszítjük spirál alakban a cake popokat.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 20-25 perc
- Hűtési idő: 2 óra
Ha tetszett a mézeskalács cake pop NUTELLAⓇ-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!