Hirdetés
Karácsonyi menü

Málnás mangólekvár

Hozzávalók

3
kicsi üveghez (kb. 1,5-2 dl-es)
+
400 g mangó
150 g cukor
½ rúd vanília
300 g málna
100 g cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Málnás mangólekvár

Persze tudom, hogy nem egy Magyarországon őshonos gyümölcs a mangó, de nagyon finom és szerintem egészen keveset használjuk. Simán önmagában is elkészíthetitek a mangólekvárt, de málnával kombinálva, egyrészt nagyon szép színeket, másrészről pedig tökéletes ízkombinációt fogtok kapni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

3
kicsi üveghez (kb. 1,5-2 dl-es)
+
400 g mangó
150 g cukor
½ rúd vanília
300 g málna
100 g cukor
Bevásárlólistához adom

3 nagyobb mangót megtisztítunk, és a húsát kisebb kockákra vágjuk. Nekünk 400 g kockára vágott gyümölcshús lett a 3 mangóból. A mangót egy lábasba rakjuk és elkezdjük főzni, időnként átkeverjük, majd ha már kissé megpuhult, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd ha felolvadt a cukor, botmixerrel lezúzzuk a kívánt állagra, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, és tovább főzzük/sűrítjük a lekvárt (kb. 15-20 perc főzést igényel).

A málnával ugyanígy járunk el. Összefőzzük a cukorral, majd amikor már szép sűrű, lekvár állagú, lehúzzuk a lángról (tipp: még forrón átpasszírozzuk egy szűrőn, ha nem szeretnénk málnamagokkal találkozni a lekvárban). Kimosott, csírátlanított üvegekbe rétegezzük a kétféle lekvárt, és lezárjuk őket.

Ha tetszett a málnás mangólekvár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások