Hozzávalók
- 400 g mangó
- 150 g cukor
- ½ rúd vanília
- 300 g málna
- 100 g cukor
Hozzávalók
- 400 g mangó
- 150 g cukor
- ½ rúd vanília
- 300 g málna
- 100 g cukor
3 nagyobb mangót megtisztítunk, és a húsát kisebb kockákra vágjuk. Nekünk 400 g kockára vágott gyümölcshús lett a 3 mangóból. A mangót egy lábasba rakjuk és elkezdjük főzni, időnként átkeverjük, majd ha már kissé megpuhult, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd ha felolvadt a cukor, botmixerrel lezúzzuk a kívánt állagra, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, és tovább főzzük/sűrítjük a lekvárt (kb. 15-20 perc főzést igényel).
A málnával ugyanígy járunk el. Összefőzzük a cukorral, majd amikor már szép sűrű, lekvár állagú, lehúzzuk a lángról (tipp: még forrón átpasszírozzuk egy szűrőn, ha nem szeretnénk málnamagokkal találkozni a lekvárban). Kimosott, csírátlanított üvegekbe rétegezzük a kétféle lekvárt, és lezárjuk őket.
Ha tetszett a málnás mangólekvár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!