Hozzávalók
- 4 db mangó
- 5 db maracuja
- 300 ml víz
- 200 g porcukor
- 1 db citrom facsart leve
- 30 ml rum (elhagyható)
Hozzávalók
- 4 db mangó
- 5 db maracuja
- 300 ml víz
- 200 g porcukor
- 1 db citrom facsart leve
- 30 ml rum (elhagyható)
A mangókat meghámozzuk, a húsát egy turmixgépbe rakjuk és jó alaposan lezúzzuk (ha kell át is szűrjük). A maracujákat félbevágjuk és a mangópüréhez kanalazzuk a belsejét. Belekeverjük a vizet, porcukrot, citromlevet és ha kicsit ütősebbre szeretnénk, a rumot is hozzáöntjük.
Vagy fagyigépben kifagyasztjuk, vagy egy nagy tálba rakjuk, betesszük a fagyasztóba és 30-40 percenként, kb. 4-5 alkalommal ismételve, botmixerrel áttörjük, hogy összetörjük a benne kialakuló jégkristályokat és gombócozható legyen a végeredmény.
Ha tetszett a mangós maracujasorbet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!