Hirdetés
Karácsonyi menü

Mangós maracujasorbet

Hozzávalók

14 - 16
gombóchoz
+
4 db mangó
5 db maracuja
300 ml víz
200 g porcukor
1 db citrom facsart leve
30 ml rum (elhagyható)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mangós maracujasorbet

Nagyrészt inkább a tejes/tejszínes alapú, krémes fagyik táborát erősítem, de van pár kivétel aminek nem tudok ellenállni. Ezek közé tartozik a pl. a görögdinnye sorbet és a receptben szereplő mangó-maracuja kombó. Édes, frissítő, nagyon finom és brutál szép a színe, ráadásul ha a fagyasztást és a kavargatást nem számoljátok, max. 15 perc alatt összedobható!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

14 - 16
gombóchoz
+
4 db mangó
5 db maracuja
300 ml víz
200 g porcukor
1 db citrom facsart leve
30 ml rum (elhagyható)
Bevásárlólistához adom

A mangókat meghámozzuk, a húsát egy turmixgépbe rakjuk és jó alaposan lezúzzuk (ha kell át is szűrjük). A maracujákat félbevágjuk és a mangópüréhez kanalazzuk a belsejét. Belekeverjük a vizet, porcukrot, citromlevet és ha kicsit ütősebbre szeretnénk, a rumot is hozzáöntjük.

Vagy fagyigépben kifagyasztjuk, vagy egy nagy tálba rakjuk, betesszük a fagyasztóba és 30-40 percenként, kb. 4-5 alkalommal ismételve, botmixerrel áttörjük, hogy összetörjük a benne kialakuló jégkristályokat és gombócozható legyen a végeredmény.

Mangós maracujasorbet

Ha tetszett a mangós maracujasorbet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások