Hozzávalók
A spenótfőzelékhez
- 1 szelet kenyér
- 300 ml víz
- 500 g fagyasztott spenótlevél
- 800 ml tej
- só
- 30 ml étolaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 80 g liszt
A tükörtojáshoz
- 2 ek olaj
- 8 db tojás
- só
Hozzávalók
A spenótfőzelékhez
- 1 szelet kenyér
- 300 ml víz
- 500 g fagyasztott spenótlevél
- 800 ml tej
- só
- 30 ml étolaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 80 g liszt
A tükörtojáshoz
- 2 ek olaj
- 8 db tojás
- só
A fokhagymás spenótfőzelék elkészítéséhez a kenyeret annyi vízbe áztatjuk, ami bőven ellepi. 300 ml vízben feltesszük főzni a kiengedett spenótot. Ha a kenyér alaposan megszívta magát, kinyomkodjuk és egy késsel szinte morzsalékossá aprítjuk, majd a spenóthoz adjuk. Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, majd felöntjük a tejjel, sózzuk és megvárjuk, amíg felforr.
A rántáshoz közepes lángon olajat melegítünk egy kisebb serpenyőben. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, folyamatosan kevergetjük, mert a fokhagyma gyorsan megéghet. Mikor elkezd pirulni a fokhagyma, hozzáadjuk a lisztet és kb. 2 percig pirítjuk. A spenót főzőlevéből 2 evőkanálnyit egy szűrőn keresztül hozzáadunk a rántáshoz és egy habverő segítségével csomómentesre keverjük, majd a rántással besűrítjük a főzeléket.
A tükörtojáshoz közepes lángon olajat melegítünk egy serpenyőben, majd ráütjük a tojásokat. Megsózzuk, majd még visszább vesszük a hőfokot és a kívánt készültségi fokig sütjük. Én folyósan szeretem, így elég neki 2 perc. Tányérba szedjük a főzeléket, és a tükörtojással tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a fokhagymás spenótfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több főzelék:
Vegán karalábéfőzelék bazsalikommal
Citromos-mentás nyári babfőzelék
Zelleres paradicsomleves bulgurral