Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 8 - 9 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 8 - 9 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
A fokhagymás sült burgonya elkészítéséhez a burgonyákat meghámozzuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós lobogó vízben előfőzzük kb. 5 perc alatt. Az előfőzött burgonyakockákat leszűrjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. Eloszlatjuk rajta az olajat, sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a szárított babérleveleket és ráreszeljük a fokhagymagerezdeket.
Alaposan átforgatjuk a burgonyákat a fűszerekkel, majd 210-220 fokra előmelegített sütőben, grillfunkción 20-22 perc alatt aranybarnára és brutááál ropogósra sütjük a burgonyákat.
Tökéletes köretalternatíva minden fogáshoz.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a fokhagymás sült burgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!