Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg csirkelevesmix (nyak, comb, zúza, máj, farhát stb. vegyesen)
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ db karalábé (300 g/db)
- 0.25 db zellergumó (600 g/db)
- 2 ½ liter csirkealaplé
- 1 csokor friss petrezselyem
- só
- 1 tk egész bors
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 200 g eperlevéltészta
- 220 g tejföl
- ½ db citrom leve
Hozzávalók
- 2 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg csirkelevesmix (nyak, comb, zúza, máj, farhát stb. vegyesen)
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ db karalábé (300 g/db)
- 0.25 db zellergumó (600 g/db)
- 2 ½ liter csirkealaplé
- 1 csokor friss petrezselyem
- só
- 1 tk egész bors
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 200 g eperlevéltészta
- 220 g tejföl
- ½ db citrom leve
A csirkebecsinált leves elkészítéséhez a zsírt egy fazékban felhevítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Közepes hőfokon kb. 4 percig dinszteljük. Ekkor felkapcsoljuk a hőfokot erősre és hozzáadjuk a húsmixet. 1-2 perc pirítás után beletesszük a fazékba a kockára vágott répát, fehérrépát, karalábét, zellert és további 1 percig pirítjuk.
Felöntjük az alaplével. Akkor jó, ha nagyjából 4 ujjnyira ellepi a lé a húst és a zöldségeket. Hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, beletesszük a borsot és közepes lángon 45-50 percig főzzük. Ne forrjon nagyon, ez fontos!
A főzés befejezése előtt 5 perccel hozzáadjuk a zöldborsót, a tésztát, és a levesből egy merőkanálnyival elkevert tejfölt is. Ízesítjük a citrom levével és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál megszórjuk annyi finomra vágott petrezselyemmel, amennyit nem szégyellünk.
- Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Ha tetszett a csirkebecsinált leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több olcsó ebédötletet keresel? Mutatunk pár tuti tippet, amitől nem mentek csődbe, de garantáltan jól fogtok lakni!
Pikáns paradicsomleves grillezett sajtos szendóval