Hozzávalók
- 400 g csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 ek füstölt fűszerpaprika
- 1 ek kakukkfű
- só, bors
- 100 g vaj
- 2 ek finomliszt
- 6 szelet kovászos kenyér
- 200 g reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
- ketchup vagy majonéz
Hozzávalók
- 400 g csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 ek füstölt fűszerpaprika
- 1 ek kakukkfű
- só, bors
- 100 g vaj
- 2 ek finomliszt
- 6 szelet kovászos kenyér
- 200 g reszelt trappista sajt
A tálaláshoz
- ketchup vagy majonéz
A gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd először egy lábasban elkezdjük pirítani az olajon a vöröshagymát. Hozzádobjuk a fokhagymát is, és 3-4 percig pirítjuk. Ezután mehet bele a gomba is, és közepes lángon még 6-7 percig pirítjuk. Mikor levet eresztett, mehetnek hozzá a fűszerek, só, bors és a vaj fele is. 6-7 percig forraljuk, aztán hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, és egy sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kész, félrerakjuk 15 percre hűlni.
A 6 szelet kenyeret megkenjük a maradék vajjal, és egyenlően elosztjuk rajta a gombakrémet is. Megszórjuk a reszelt sajttal, és a 180 fokra előmelegített air fryerbe dobjuk 10-12 percre. Tálalásnál opcionálisan tehetünk rá ketchupot vagy majonézt.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetés: 15 perc
- Sütési idő: 10-12 perc
Ha tetszett a gombakrémes melegszendvics air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!