Hozzávalók
A krémhez
- 500 g eper
- 180 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 200 g görög joghurt
- 400 ml hideg habtejszín
- 7 db lapzselatin
A tésztához
- 3 db bolti, vékony piskótatekercslap (30 x 20 cm-es)
A tetejére
- porcukor
Hozzávalók
A krémhez
- 500 g eper
- 180 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 200 g görög joghurt
- 400 ml hideg habtejszín
- 7 db lapzselatin
A tésztához
- 3 db bolti, vékony piskótatekercslap (30 x 20 cm-es)
A tetejére
- porcukor
Az eperhabos szelet krémjéhez az epret kicsumázzuk, és félbevágjuk vagy negyedeljük, mérettől függően. Egy lábasba rakjuk az epret a cukorral és vaníliás cukorral, majd kb. 15 percig főzzük, ezután leturmixoljuk. A forró eperpürébe dobjuk egyenként a zselatinlapokat, föloldjuk őket benne, majd időnként átkeverve langyosra hűtjük.
Az eperraguhoz keverjük a görög joghurtot, a hideg tejszínt pedig habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk az alapba.
A piskótalap méretéhez választunk egy kb. ugyanakkora tepsit. (Ha nincs ekkora, akkor a tepsi méretéhez vágjuk a lapokat, pár cm eltérés nem okoz gondot a receptben.) Lerakunk egy piskótalapot, erre jön a krém fele, majd egy másik lap, a krém másik fele, végül az utolsó piskótalappal fejezzük be a rétegezést. Dermedésig, azaz legalább 4 órára a hűtőbe rakjuk a sütit a tepsivel együtt, de egy egész éjszakán át is hagyhatjuk állni.
Mikor megdermedt a habréteg, forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhetjük a sütit, tálaláskor pedig megszórjuk a tetejét porcukorral.
- Elkészítési idő: 30-40 perc
- Hűtés: minimum 4 óra
Ha tetszett az eperhabos szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!