Hozzávalók
A tésztához
- 40 g élesztő
- 170 ml tej
- 50 g cukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 120 g vaj
- 50 g kakaópor
- 120 g cukor
A tetejére
- 200 g étcsoki
- 2 ek olaj
- 2 ek kókuszreszelék
Hozzávalók
A tésztához
- 40 g élesztő
- 170 ml tej
- 50 g cukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 120 g vaj
- 50 g kakaópor
- 120 g cukor
A tetejére
- 200 g étcsoki
- 2 ek olaj
- 2 ek kókuszreszelék
A csokis csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy felfusson. A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját, a sót, az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, és szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 25×40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A töltelékhez való vajat összekeverjük a kakaóporral és a cukorral, majd a tésztára kenjük. A rövidebb oldala mentén feltekerjük a tésztát, majd ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk 2-3 ujjnyi távolságra egymástól, végül tenyérrel kissé lelapítjuk. Letakarva, meleg helyen 20-25 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük őket, majd kivesszük, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Mikor kihűltek, rácsra rakjuk a csigákat, és vízgőz felett felmelegítjük az étcsoki ¾-ét, majd levesszük a gőzről, és belekeverjük a maradék csokit és az olajat, és leöntjük vele a csigákat, vagy belemártjuk az étcsokoládés tálba a csigák felső részét. Végül megszórjuk a kókuszreszelékkel, és megvárjuk, amíg megdermed a csoki a tetejükön.
Ha tetszett a csupa csokis csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!