Hirdetés

Csupa csokis csiga

Hozzávalók

kb.
18
darabhoz
+

A tésztához

40 g élesztő
170 ml tej
50 g cukor
250 g finomliszt (BL 55)
250 g kenyérliszt (BL 80)
2 db tojás
1 db tojássárgája
1 csipet só
50 g olvasztott vaj

A töltelékhez

120 g vaj
50 g kakaópor
120 g cukor

A tetejére

200 g étcsoki
2 ek olaj
2 ek kókuszreszelék
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csupa csokis csiga

Gyerekkoromban az egyik kedvenc péksütim volt az a kakaós csiga, ami jól nyakon volt öntve egy nagy adag csokiöntettel. Mivel az oldalon még nem volt ilyen recept, ezért gyorsan pótoltuk, így ti is felidézhetitek majd a gyerekkori emlékeket!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
18
darabhoz
+

A tésztához

40 g élesztő
170 ml tej
50 g cukor
250 g finomliszt (BL 55)
250 g kenyérliszt (BL 80)
2 db tojás
1 db tojássárgája
1 csipet só
50 g olvasztott vaj

A töltelékhez

120 g vaj
50 g kakaópor
120 g cukor

A tetejére

200 g étcsoki
2 ek olaj
2 ek kókuszreszelék
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csokis csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy felfusson. A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját, a sót, az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, és szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 25×40 cm-es téglalappá nyújtjuk.

A töltelékhez való vajat összekeverjük a kakaóporral és a cukorral, majd a tésztára kenjük. A rövidebb oldala mentén feltekerjük a tésztát, majd ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk 2-3 ujjnyi távolságra egymástól, végül tenyérrel kissé lelapítjuk. Letakarva, meleg helyen 20-25 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük őket, majd kivesszük, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

Mikor kihűltek, rácsra rakjuk a csigákat, és vízgőz felett felmelegítjük az étcsoki ¾-ét, majd levesszük a gőzről, és belekeverjük a maradék csokit és az olajat, és leöntjük vele a csigákat, vagy belemártjuk az étcsokoládés tálba a csigák felső részét. Végül megszórjuk a kókuszreszelékkel, és megvárjuk, amíg megdermed a csoki a tetejükön.

Csupa csokis csiga

Ha tetszett a csupa csokis csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Cukormentes kakaós csiga

Almás-fahéjas-mandulás csiga

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?