Hozzávalók
- 80 g cukor
- 250 g túró
- 100 ml tej
- 90 ml olaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 390 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 marék mazsola vagy más aszalvány
Hozzávalók
- 80 g cukor
- 250 g túró
- 100 ml tej
- 90 ml olaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 390 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 marék mazsola vagy más aszalvány
Mi van, ha netán élesztő nélküli kalácsot szeretnétek? Hát semmi, mert szerencsére ehhez is van egy tuti receptünk, amivel legalább olyan finom lesz, mint a nagy klasszikus. Csak egy kis idő kell, jó minőségű hozzávalók, meg persze egy működő sütő 😀 Elő a kötényekkel és lássunk hozzá!
A cukrot, a túrót, a tejet, az olajat és a tojást egy tálba rakjuk, és alaposan átkeverjük (én botmixerrel csináltam, hogy minden kis túrórögöcske elkeveredjen). Ezután hozzákeverjük a többi alapanyagot és kidolgozzuk a tésztát.
3 részre osztjuk, rudakat sodrunk belőlük és óvatosan összefonjuk őket. Mehet a fonat egy sütőpapíros kenyérsütőformába, aztán be a 180 fokos sütőbe kb. 40-50 percre, amíg szép barna lesz a teteje. Kevés vajjal és lekvárral fantasztikus!
Ha tetszett az élesztő nélküli kalács receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!