Hozzávalók
A tésztához
- 320 g liszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 100 g darált mandula vagy mandulaliszt (nem zsírtalanított!)
- 2 tk sütőpor
- 290 g cukor
- 250 g puha vaj
- 6 db tojás
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- olaj és liszt a formához
A fahéjas részhez
- 2 tk őrölt fahéj
- 20 ml tej
Fahéjas sütőporos kuglóf
Hozzávalók
A tésztához
- 320 g liszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 100 g darált mandula vagy mandulaliszt (nem zsírtalanított!)
- 2 tk sütőpor
- 290 g cukor
- 250 g puha vaj
- 6 db tojás
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- olaj és liszt a formához
A fahéjas részhez
- 2 tk őrölt fahéj
- 20 ml tej
A fahéjas sütőporos kuglóf elkészítéséhez a lisztet összekeverjük egy tálban a fahéjjal, a darált mandulával és a sütőporral. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd mehetnek hozzá a tojások, a só és a citromhéj. A tojásos részhez hozzáadjuk a szárazanyagokat, majd összekeverjük a tésztát. A tészta felét egy másik tálba rakjuk, és hozzákeverjük a fahéjat és a tejet.
Olajjal vékonyan átkent, enyhén kilisztezett kuglófformába adagoljuk a masszát úgy, hogy 1-1 evőkanállal rakunk egymás mellé a kétféle tésztából, majd egy villa végével óvatosan átkeverjük, hogy márványosabb legyen. Végül 175 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni.
- Előkészítés: 20 perc
- Sütés: 50 perc
- Összesen: 70 perc
Ha tetszett a fahéjas sütőporos kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több csodálatos fahéjas recept, ha szeretitek ezt a fűszert!
Tudtátok, hogy nem csak finom, de nagyon egészséges is? Fogyasszátok rendszeresen, és a szervezetetek is hálás lesz érte.