Hirdetés

Hozzávalók

20 - 22
darabhoz
+

A blundel tésztához

500 g liszt
250 g vaj
250 ml langyos tej
25 g friss élesztő
40 g cukor
1 csipet só
1 db tojássárgája

A töltelékhez

60 g olvasztott vaj
50 g holland kakaópor
140 g porcukor

A tetejére

porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Házi leveles tésztás kakaós csiga

Ropogós szélű, vajas, édes, kakaós csiga. Szerintem ezzel mindenkit le lehet venni a lábáról, és le lehet kenyerezni, akarom mondani kakaós csigázni. Próbáljátok ki, mert megéri! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

20 - 22
darabhoz
+

A blundel tésztához

500 g liszt
250 g vaj
250 ml langyos tej
25 g friss élesztő
40 g cukor
1 csipet só
1 db tojássárgája

A töltelékhez

60 g olvasztott vaj
50 g holland kakaópor
140 g porcukor

A tetejére

porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A házi kakaós csiga tésztájához első lépésként a liszt 10%-át, azaz 50 g-ot, és a vaj 90%-át, azaz 225 g-ot összegyúrunk, majd ezt téglalappá formázzuk, sütőpapírba csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk.

A tésztához a meglangyosított tejbe morzsoljuk az élesztőt, és 1 teáskanál cukrot (kb. 10 g) adunk hozzá, majd hagyjuk felfutni. Egy üstbe mérjük a megmaradt lisztet, a maradék vajat, a kb. 30 g cukrot, a sót, a tojássárgáját és az élesztős tejet, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát, és 10-15 percig pihentetjük.

A megkelt tésztát kissé kinyújtjuk, és nyújtunk neki 4 fület. A közepére helyezzük a vajas téglalapot, majd ráhajtjuk a tészta egymással szemben elhelyezkedő füleit. Kinyújtjuk a tésztát enyhén lisztes felületen, majd jöhet a hajtogatás, aminek többféle módja is van. Első körben képzeletben négyfelé osztjuk a tésztát, majd a két szélső felet behajtjuk középre, összecsukjuk, mint egy könyvet, majd a hajtásokra merőlegesen kettéhajtjuk, vagy akár újranyújthatjuk 90 fokkal elfordítva. Becsomagoljuk, és mehet a hűtőbe 30 percre.

Ezután kivesszük, kinyújtjuk, képzeletben 3-felé osztjuk, majd az egyik szélső lapot jobbról, a másikat erre, balról behajtjuk. Majd 90 fokkal elforgatva ezt megismételjük, vagyis nyújtás és hajtogatás, aztán jöhet a csomagolás és 30 perc hűtés.

Még legalább egyszer megismételjük a folyamatot (nyújtás, hajtogatás, 30 perces pihentetés), majd kb. 0,5 cm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. Megkenjük a töltelékhez szükséges, olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaópor és a cukor keverékével, és pár csepp vízzel meglocsoljuk. A szélesebb oldalánál fogva feltekerjük, 1-1,5 cm vastagságúra vágjuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket, legalább 3 ujjnyi távolságra egymástól. Tenyérrel enyhén meglapítjuk a csigákat, majd 20-25 percig kelesztjük.

200 fokos sütőben, alsó-felső sütésen, a sütési idő háromnegyedénél vizet permetezve a csigákra megsütjük őket kb. 12 perc alatt. Sütés után még kicsi vízpermetet kaphatnak, majd ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

házi leveles tésztás kakaós csiga
Házi leveles tésztás kakaós csiga

Ha tetszett a házi kakaós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Vaníliapudingos csiga

Csupa csokis csiga

Sütőporos fahéjas csiga

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?