Hirdetés

Kakaós kalács

Hozzávalók

2
rúd kalácshoz
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
550 ml tej
Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
25 g friss élesztő
Hozzávaló kipipálva
1 kg liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás + 1 db a kenéshez
Hozzávaló kipipálva
10 g só

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
100 g cukrozatlan kakaópor
Hozzávaló kipipálva
300 g cukor
Hozzávaló kipipálva
160 g tejcsoki
Hozzávaló kipipálva
140 ml tej
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kakaós kalács

Reggelire, desszertnek, vacsorára vagy csak szimplán, hogy legyen mire rájárni napközben. Na, ez a kalács mindegyik szerepben simán megállja a helyét. Egy a lényeg, mivel kelt tészta, NE hűtőben tárold, és akkor még másnapra is friss marad!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
rúd kalácshoz
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
550 ml tej
Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
25 g friss élesztő
Hozzávaló kipipálva
1 kg liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás + 1 db a kenéshez
Hozzávaló kipipálva
10 g só

A töltelékhez

Hozzávaló kipipálva
100 g cukrozatlan kakaópor
Hozzávaló kipipálva
300 g cukor
Hozzávaló kipipálva
160 g tejcsoki
Hozzávaló kipipálva
140 ml tej
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kakaós kalács recept első lépésében a tejet meglangyosítjuk, majd elkeverünk benne egy kanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojást és a sót, és ha felfutott az élesztő, azt is beletesszük. Kézzel vagy dagasztógéppel kb. 10 perc alatt bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk 1 óráig kelni.

A kakaóport összekeverjük a cukorral. A megkelt tésztát két egyenlő részre szedjük, és kb. 1 cm vastag kör alakúra nyújtjuk. A tésztára szórjuk a kakaós töltelék felét, majd azt kissé belenyomkodjuk a tenyerünkkel. A csokit kis darabokra vágjuk, és a felével megszórjuk a tésztát, majd meglocsoljuk a tej felével is a tölteléket, hogy ne legyen száraz.

Feltekerjük, majd a másik adag tésztával is hasonlóképp járunk el. Hagyjuk kb. 20 percig kelni a kalácsokat, majd lekenjük enyhén felvert tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd felszeleteljük, és egy bögre langyos tejjel tálaljuk.

kakaos-kalacs
Kakaós kalács
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 80 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 140 perc

Ha tetszett kakaós kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több ellenállhatatlan kalács:

Kovászos, mézes kalács

Mézeskalácsfűszeres kalács fehér csokival

Aszalt szilvás francia kalács

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?