Hirdetés
Karácsonyi menü

Kanellangd, a svédek szuper kalácsa

Hozzávalók

1
nagy kalácshoz
+

A tésztához

250 ml tej
25 g élesztő
70 g cukor
450 g kenyérliszt
5 g só
2 mk őrölt kardamom
1 db tojás
80 g puha vaj

A töltelékhez

90 g puha vaj
100 g barna cukor
2 ek őrölt fahéj
1 mk őrölt kardamom

A dekorációhoz

70 g porcukor
2 ek narancslé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kanellangd, a svédek szuper kalácsa

A svédek imádják a kardamomot, ami nálunk egyelőre még nem igazán lett nagy kedvenc, pedig őrülten finom ízt ad a péksütiknek (is). Ez a kalács gyakorlatilag olyan, mint egy kardamomos-fahéjas csiga, mégis nagyon szexi kinézete lesz a hajtogatás miatt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
26
Hirdetés

Hozzávalók

1
nagy kalácshoz
+

A tésztához

250 ml tej
25 g élesztő
70 g cukor
450 g kenyérliszt
5 g só
2 mk őrölt kardamom
1 db tojás
80 g puha vaj

A töltelékhez

90 g puha vaj
100 g barna cukor
2 ek őrölt fahéj
1 mk őrölt kardamom

A dekorációhoz

70 g porcukor
2 ek narancslé
Bevásárlólistához adom

A tésztához a tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. egy evőkanálnyit belerakunk a cukorból. Amíg felfut az élesztő, egy tálba mérjük a maradék cukrot, a lisztet, sót, az őrölt kardamomot és a tojást. Hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet, és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Mikor már összeállt, beledagasztjuk a puha vajat is. A simára dolgozott tésztát letakarjuk, és meleg helyen, kb. 30 perc alatt kétszeresére kelesztjük.

A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 25 x 35 cm), megkenjük a töltelékkel, és a hosszabbik oldalánál feltekerjük. Kb. ⅘-éig bevagdossuk a tekercset ujjnyi vastagságban, majd az egyik „tekercset” jobb oldalon hagyjuk, a másikat átfordítjuk a bal oldalra.

Kanellangd

Kihajtogatjuk az összes tekercset, hagyjuk 20 percig kelni, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, a porcukrot összekeverjük a narancslével, és rácsorgatjuk a péksüti tetejére.

Ha tetszett a Kanellangd receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások