Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 350 g fejes káposzta
- 2 ek étolaj
- 2 tk kristálycukor
- só, bors
- 1 db tojás
Káposztás csiga
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 350 g fejes káposzta
- 2 ek étolaj
- 2 tk kristálycukor
- só, bors
- 1 db tojás
A leveles tésztákat tartsuk hűtőben egészen a felhasználás pillanatáig.
A káposztát lereszeljük és egy kevés olajon elkezdjük közepes hőmérsékleten megdinsztelni. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral és egészen addig pirítjuk, pároljuk, amíg negyedére össze nem esik és kissé már a leve is elpárolog, amit engedett. Majd lekapjuk a lángról és hagyjuk hűlni 15-20 percig.
A leveles tésztákat kitekerjük, megkenjük őket a káposztával, feltekerjük és mindegyik rudat 10 egyenlő részre vágjuk, így összesen 20 csigát kapunk. A csigákat tepsire sorakoztatjuk, lekenjük őket tojással és ha van lehetőség, bedobjuk őket kicsit a fagyasztóba, ha nem fér be oda, akkor a hűtőbe kb. 15 percre.
180 fokra előmelegített sütőben max. 20 perc alatt aranybarnára sütjük, de előbb is elkészülhet, ezért csekkolgassuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Hűtési idő: min. 35 perc
- Sütési idő: 15-20 perc
Ha tetszett a káposztás csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!