Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 fej lilakáposzta
- 2 ek olaj
- 3 - 4 ek cukor
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 80 ml vörösbor
- 1 - 2 tk balzsamecet
Az összeállításhoz
- 1 csomag réteslap (6 lap)
- 2 ek tejföl
- 50 ml olívaolaj
- 1 db tojás
- 2 ek szezámmag
Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 fej lilakáposzta
- 2 ek olaj
- 3 - 4 ek cukor
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 80 ml vörösbor
- 1 - 2 tk balzsamecet
Az összeállításhoz
- 1 csomag réteslap (6 lap)
- 2 ek tejföl
- 50 ml olívaolaj
- 1 db tojás
- 2 ek szezámmag
A káposztás töltelékhez a lilakáposztát lereszeljük. Egy nagyobb lábasba öntjük az olajat, beleszórjuk a cukrot, és megvárjuk amíg pici színt kap (karamellizálódik), ekkor beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát és ezt is kissé karamellizáljuk. Sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a lereszelt lilakáposztát. Felöntjük a vörösborral, a balzsamecettel és puhára pároljuk, majd legalább langyosra hűtjük.
A 2 réteshez 3-3 lapot fogunk használni. 3 lapot “összeillesztünk” úgy, hogy mindegyiket vékonyan átkenjük a tejföllel elkevert olajjal. A hosszabbik oldalához rakjuk a töltelék felét hosszanti sávban, majd feltekerjük hengerré. A másikkal is megismételjük.
A két rétest sütőpapíros tepsire rakjuk, lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a lilakáposztás rétes receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!