Hirdetés

Lilakáposztás rétes

Hozzávalók

2
rúdhoz
+

A töltelékhez

1 fej lilakáposzta
2 ek olaj
3 - 4 ek cukor
1 fej vöröshagyma
só, bors
80 ml vörösbor
1 - 2 tk balzsamecet

Az összeállításhoz

1 csomag réteslap (6 lap)
2 ek tejföl
50 ml olívaolaj
1 db tojás
2 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lilakáposztás rétes

Ez a rétes hozza a klasszik káposztás változat ízélményét, ellenben a pici vörösbor plusz ízt is ad a tölteléknek, és nem utolsó sorban brutál szép színe lesz a kész réteseknek. Ha pedig valakire rá tudjátok sózni a világ legborzasztóbb konyhai munkáját, a káposztareszelést, akkor még az is elmondható, hogy pikk-pakk elkészül ez a finomság.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
rúdhoz
+

A töltelékhez

1 fej lilakáposzta
2 ek olaj
3 - 4 ek cukor
1 fej vöröshagyma
só, bors
80 ml vörösbor
1 - 2 tk balzsamecet

Az összeállításhoz

1 csomag réteslap (6 lap)
2 ek tejföl
50 ml olívaolaj
1 db tojás
2 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom

A káposztás töltelékhez a lilakáposztát lereszeljük. Egy nagyobb lábasba öntjük az olajat, beleszórjuk a cukrot, és megvárjuk amíg pici színt kap (karamellizálódik), ekkor beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát és ezt is kissé karamellizáljuk. Sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a lereszelt lilakáposztát. Felöntjük a vörösborral, a balzsamecettel és puhára pároljuk, majd legalább langyosra hűtjük.

A 2 réteshez 3-3 lapot fogunk használni. 3 lapot “összeillesztünk” úgy, hogy mindegyiket vékonyan átkenjük a tejföllel elkevert olajjal. A hosszabbik oldalához rakjuk a töltelék felét hosszanti sávban, majd feltekerjük hengerré. A másikkal is megismételjük.

A lilakáposztás rétes

A két rétest sütőpapíros tepsire rakjuk, lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ha tetszett a lilakáposztás rétes receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások