Hirdetés

Lilla-féle ciabatta

Hozzávalók

2
kisebb vagy 1 nagyobb kenyérhez
+

Az előtésztához

150 g kenyérliszt
150 ml meleg víz
2 g porélesztő

A tésztához

300 g kenyérliszt
175 ml meleg víz
5 g cukor
10 g só
3 g porélesztő
2 ek olívaolaj
olívaolaj a tál kikenéséhez
durumliszt vagy búzadara a gyúráshoz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lilla-féle ciabatta

Egy jó kenyér hosszú időt igényel, főleg igaz ez a ciabattára. Ha igazán jó tésztát akartok, ami sokáig marad puha, ne féljetek belevágni, mert viszonylag egyszerű elkészíteni, és tuti, hogy következőnek 3-szor ennyit akartok majd készíteni belőle.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
kisebb vagy 1 nagyobb kenyérhez
+

Az előtésztához

150 g kenyérliszt
150 ml meleg víz
2 g porélesztő

A tésztához

300 g kenyérliszt
175 ml meleg víz
5 g cukor
10 g só
3 g porélesztő
2 ek olívaolaj
olívaolaj a tál kikenéséhez
durumliszt vagy búzadara a gyúráshoz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy spatulával összekeverjük az előtészta hozzávalóit, egy tálba rakjuk, lefedjük, és hűtőbe tesszük 18-20 órára.

Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből. Egy dagasztótálba tesszük a tészta többi hozzávalójával, és legalább 8 percig dagasztjuk. Nagyon lágy tésztát kell kapnunk. Ezután belerakjuk egy enyhén kiolajozott kelesztőtálba, és lefedve hagyjuk kelni 2 órán át szobahőmérsékleten, hogy beinduljon a kelés, mivel a hűtős előtészta még nagyon hideg volt.

Ha letelt a 2 óra, a tálban kívűlről befelé hajtogatva a tésztát átgyúrjuk, célszerű olajos kézzel. Fél óra elteltével újra átgyúrjuk, és ezt megismételjük még egyszer, tehát 3-szor kell átgyúrni és pihentetni a tésztát.

Ezután a tésztát elfelezzük, vagy egyben hagyjuk, és egy durumlisztezett deszkára borítjuk. Megformázzuk, én most a klasszik téglalap alakút választottam, de lehet kerek alakú vagy akár csavart is, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és sütés előtt lefedve hagyjuk kelni még 10 percig.

220 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd lejjebb vesszük 180 fokra, és további 8 percet hagyjuk még bent. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk hűlni legalább 20 percig.

lilla-féle ciabatta
Lilla-féle ciabatta

Ha tetszett ez a recept, fehérjés tönkölykenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér

Tépett csirkecombos ciabatta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?