Hirdetés

Mindenki kedvence: sajtos roló

Hozzávalók

kb.
15 - 16
darabhoz
1 csomag leveles tészta + 1 tojás
6 tojássárgája
só, bors
60 g liszt
600 ml tej
120 g puha vaj
300 g reszelt sajt + 100 g a díszítéshez
Hirdetés

Mindenki kedvence: sajtos roló

A sajtos roló a világ egyik legjobb péksütije, de a boltban kapható változatok kicsit sem hasonlítanak a házi rolókhoz. Most hoztunk egy receptet, amivel nemcsak a tökéletes töltelék-tészta arányt fogjátok eltalálni, hanem a perfekt állagot is.
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
15 - 16
darabhoz
1 csomag leveles tészta + 1 tojás
6 tojássárgája
só, bors
60 g liszt
600 ml tej
120 g puha vaj
300 g reszelt sajt + 100 g a díszítéshez

A leveles tésztát 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A henger alakú formákat kissé bevajazzuk vagy olajozzuk és feltekerünk mindegyikre 1-1 tésztacsíkot úgy, hogy kissé fedjék egymást. Lazán felvert tojással megkenjük őket, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha langyosra hűltek, lehúzzuk őket a formákról.

A krémhez a tojássárgájákat egy lábasba törjük, hozzáadunk kevés tejet, beleszórjuk a lisztet, sót, borsot, és kevergetés közben felöntjük a maradék tejjel. Alacsony lángon, folyamatos keverés közben puding állagúra sűrítjük, belekeverjük a reszelt sajtot, lefedjük egy fóliával és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, belekeverjük a vajat, ha lágy lenne, még kicsit visszarakjuk a hűtőbe, majd egy nyomózsákból beletöltjük a tésztarolókba, a két végüket pedig reszelt sajtba nyomjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások