Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- 6 db tojássárgája
- só, bors
- 60 g liszt
- 600 ml tej
- 120 g puha vaj
- 300 g reszelt sajt + 100 g a díszítéshez
Mindenki kedvence: sajtos roló
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- 6 db tojássárgája
- só, bors
- 60 g liszt
- 600 ml tej
- 120 g puha vaj
- 300 g reszelt sajt + 100 g a díszítéshez
A leveles tésztát 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A henger alakú formákat kissé bevajazzuk vagy olajozzuk és feltekerünk mindegyikre 1-1 tésztacsíkot úgy, hogy kissé fedjék egymást. Lazán felvert tojással megkenjük őket, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha langyosra hűltek, lehúzzuk őket a formákról.
A krémhez a tojássárgájákat egy lábasba törjük, hozzáadunk kevés tejet, beleszórjuk a lisztet, sót, borsot, és kevergetés közben felöntjük a maradék tejjel. Alacsony lángon, folyamatos keverés közben puding állagúra sűrítjük, belekeverjük a reszelt sajtot, lefedjük egy fóliával és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, belekeverjük a vajat, ha lágy lenne, még kicsit visszarakjuk a hűtőbe, majd egy nyomózsákból beletöltjük a tésztarolókba, a két végüket pedig reszelt sajtba nyomjuk.