Hozzávalók
A tésztához
- 250 ml langyos tej
- 1 tk cukor
- 25 g friss élesztő
- 300 g liszt
- 200 g rétesliszt
- 2 tk só
- 90 g olvasztott vaj
- 1 db tojássárgája
A töltelékhez
- 450 g túró
- 1 csokor kapor
- só, bors
- 4 ek búzadara
- 2 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
A kenéshez
- 1 db tojás
Sós, kapros-túrós batyu, a család nagy kedvence
Hozzávalók
A tésztához
- 250 ml langyos tej
- 1 tk cukor
- 25 g friss élesztő
- 300 g liszt
- 200 g rétesliszt
- 2 tk só
- 90 g olvasztott vaj
- 1 db tojássárgája
A töltelékhez
- 450 g túró
- 1 csokor kapor
- só, bors
- 4 ek búzadara
- 2 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
A kenéshez
- 1 db tojás
A tésztához a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és pár percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson. A kétféle lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd elkezdjük bedagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáadjuk az olvasztott vajat is és simára dagasztjuk. Letakarva 40 percig kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával kicsit áttörjük, majd hozzákeverjük az apróra vágott kaprot és a többi hozzávalót. A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. 25×40-es méretűre. 7-8 cm-es négyzetekre vágjuk, mindegyik közepére 1-1 evőkanálnyi tölteléket rakunk, összecsípjük a sarkaikat, sütőpapíros tepsire rakjuk a batyukat és 15 percig kelesztjük. Lekenjük a tetejüket tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük .
Ha tetszett a sós, kapros-túrós batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!