Hirdetés

Sós, kapros-túrós batyu, a család nagy kedvence

Hozzávalók

Hozzávalók
20
darabhoz

A tésztához

250 ml langyos tej
1 tk cukor
25 g friss élesztő
300 g liszt
200 g rétesliszt
2 tk só
90 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája

A töltelékhez

450 g túró
1 csokor kapor
só, bors
4 ek búzadara
2 db tojássárgája
1 ek tejföl

A kenéshez

1 db tojás
Hirdetés

Sós, kapros-túrós batyu, a család nagy kedvence

A túrós batyu egy örök klasszikus péksüti, a kakaós csiga mellett, azonban a sós változata kevésbé ismert. Egy kis kaporral (vagy anélkül, ha nem szeretitek), sós, túrós töltelékkel is mennyei lehet. Főleg így ősszel amikor már kicsit cidri az idő.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
20
darabhoz

A tésztához

250 ml langyos tej
1 tk cukor
25 g friss élesztő
300 g liszt
200 g rétesliszt
2 tk só
90 g olvasztott vaj
1 db tojássárgája

A töltelékhez

450 g túró
1 csokor kapor
só, bors
4 ek búzadara
2 db tojássárgája
1 ek tejföl

A kenéshez

1 db tojás

A tésztához a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és pár percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson. A kétféle lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd elkezdjük bedagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáadjuk az olvasztott vajat is és simára dagasztjuk. Letakarva 40 percig kelesztjük.

A töltelékhez a túrót villával kicsit áttörjük, majd hozzákeverjük az apróra vágott kaprot és a többi hozzávalót. A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. 25×40-es méretűre. 7-8 cm-es négyzetekre vágjuk, mindegyik közepére 1-1 evőkanálnyi tölteléket rakunk, összecsípjük a sarkaikat, sütőpapíros tepsire rakjuk a batyukat és 15 percig kelesztjük. Lekenjük a tetejüket tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük .

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások