Hozzávalók
- 180 g sütőtök
- 2 szál sárgarépa (180 g/szál)
- 200 g füstölt tofu
- 150 g lila káposzta
- 2 szál póréhagyma
- 150 g kelbimbó
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 300 g penne
- 2 - 3 levél fodros kel
- ½ csokor koriander
A mogyoróvajas öntethez
- 300 g pörkölt sós mogyoró
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ½ tk harissza
- 3 ek sötét szójaszósz
- 1 ek juharszirup
- bors
- 100 ml víz
- ½ db lime leve
- 3 cm reszelt gyömbér
Hozzávalók
- 180 g sütőtök
- 2 szál sárgarépa (180 g/szál)
- 200 g füstölt tofu
- 150 g lila káposzta
- 2 szál póréhagyma
- 150 g kelbimbó
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 300 g penne
- 2 - 3 levél fodros kel
- ½ csokor koriander
A mogyoróvajas öntethez
- 300 g pörkölt sós mogyoró
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ½ tk harissza
- 3 ek sötét szójaszósz
- 1 ek juharszirup
- bors
- 100 ml víz
- ½ db lime leve
- 3 cm reszelt gyömbér
A sütőtököt megtisztítjuk, felkockázzuk kb. 2 x 2 cm-es darabokra, a répát és a tofut pedig szintén ugyanekkorára aprítjuk. A lila káposztát vékony csíkokra, a pórét vékony karikákra vágjuk, a kelbimbók külső héját lefejtjük, majd félbevágjuk őket, és az összes előkészített zöldséget, valamint a tofut egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 25 percre.
A tésztát al dentére főzzük 7-8 perc alatt sós lobogó vízben, majd leszűrjük.
A házi mogyoróvajhoz a földimogyorót egy erős aprítógépbe dobjuk, és türelmesen addig turmixoljuk, míg szép krémes állagú lesz. Mikor megvagyunk a krémes mogyoróvajjal, hozzáadjuk a szósz többi hozzávalóját is, és alaposan leturmixoljuk. Így kapjuk meg az enyhén pikáns és savas dresszinget a tésztasalinkhoz.
A sütés utolsó 5 percére bedobjuk a felvágott kelleveleket is a piruló zöldségek mellé, és tovább sütjük. A megsült zöldségeket aztán egy tálba szedjük, hozzáadjuk a leszűrt, lehűtött tésztát, és nyakon öntjük a szósszal. Végül megszórjuk aprított korianderrel, összeforgatjuk, és mehet is a kaja! 😀
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett az őszi tésztasaláta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Az őszi tésztasaláta után pedig még néhány recept ötlet a bekuckózós időszakra!
Őszi Wellington-karaj sütőtökpürével
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 7 g
Kalória: 255 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 76.21 g
Szénhidrát: 271.55 g
Zsír: 41.75 g
Kalória: 1529.89 kcal