Megúszós sütik

10percesfánk

10 perces fánk

Hozzávalók
A fánkhoz
175 g
finomliszt
2 tk
sütőpor
1 csipet
120 ml
tej
50 g
kristálycukor
40 g
olvasztott vaj
bő olaj a sütéshez
A forgatáshoz
2 tk
fahéj
2 ek
barna cukor
A tálaláshoz
300 g
tejföl
2 ek
porcukor
200 g
baracklekvár

Elkészítés

Te sem bírod kihagyni a fánkot, ha megkívánod, de nem akarsz órákat várni rá, mire eheted? Segítünk, mert itt a 10 perces fánk receptje! Mutatjuk, hogyan készül:

Egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a tejet, a cukrot és a vajat. Majd a tésztából kis duci fánkokat formázunk egyesével, két kanál segítségével, és egyből az olajba dobjuk őket, ahol oldalanként 2-3 percig sütjük. Fontos, hogy az olaj ne legyen forróbb, mint 150-160 fok.

Miután megsültek, kirakjuk őket papírtörlővel bélelt tányérra, és megforgatjuk a fahéjjal kikevert cukorban.

Porcukros tejföllel vagy lekvárral tálaljuk.

10 perces fánk porcukros tejföllel
10 perces fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

A farsangi szezonban szinte kötelező, az év többi részében pedig (a szerkesztőség szerint mindenképp) ajánlott a megfelelő mennyiségű fánk elkészítése. Ha egyetértesz velünk, mutatunk pár receptet hozzá:

Gundel-fánk

Csokis fánk

Karamellkrémmel töltött kakaós kekszes fánk

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Igen, ilyen gyorsan is lehet szuper, puha fánkot készíteni, és még sok alapanyag sem kell hozzá.

Hozzávalók

6 - 8 darabhoz
A fánkhoz
175 g
finomliszt
2 tk
sütőpor
1 csipet
120 ml
tej
50 g
kristálycukor
40 g
olvasztott vaj
bő olaj a sütéshez
A forgatáshoz
2 tk
fahéj
2 ek
barna cukor
A tálaláshoz
300 g
tejföl
2 ek
porcukor
200 g
baracklekvár

Te sem bírod kihagyni a fánkot, ha megkívánod, de nem akarsz órákat várni rá, mire eheted? Segítünk, mert itt a 10 perces fánk receptje! Mutatjuk, hogyan készül:

Egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a tejet, a cukrot és a vajat. Majd a tésztából kis duci fánkokat formázunk egyesével, két kanál segítségével, és egyből az olajba dobjuk őket, ahol oldalanként 2-3 percig sütjük. Fontos, hogy az olaj ne legyen forróbb, mint 150-160 fok.

Miután megsültek, kirakjuk őket papírtörlővel bélelt tányérra, és megforgatjuk a fahéjjal kikevert cukorban.

Porcukros tejföllel vagy lekvárral tálaljuk.

10 perces fánk porcukros tejföllel
10 perces fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

A farsangi szezonban szinte kötelező, az év többi részében pedig (a szerkesztőség szerint mindenképp) ajánlott a megfelelő mennyiségű fánk elkészítése. Ha egyetértesz velünk, mutatunk pár receptet hozzá:

Gundel-fánk

Csokis fánk

Karamellkrémmel töltött kakaós kekszes fánk

Ha tetszett a 10 perces fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése