A dinnyesalátához a dinnyéket kimagozzuk, falatnyi darabokra vágjuk és egy tálba tesszük, majd sózzuk, cukrozzuk. A rozmaringot nagyon finomra vágjuk és összekeverjük vele a dinnyéket. A tetejére tépkedjük a sajtot, megszórjuk pirított fenyőmaggal és meglocsoljuk a balzsamecettel. Végül friss menta levelekkel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc
(Fotó: Street Kitchen)
Mindegy, hogy görög vagy sárga, csak dinnyés kaja legyen még:
Dinnyéből saláta? Naná, nem is akármilyen! Elsőre lehet furán hangzik, de hidd el, ha egyszer kipróbálod, onnantól kezdve függő leszel, és már csak emiatt az étel miatt sem szeretnéd, hogy búcsút intsen a nyár.
Hozzávalók
2 főre
450 g
görögdinnye
(pucolt állapotban)
260 g
sárgadinnye
(pucolt állapotban)
1 csipet
só
1 csipet
kristálycukor
1 ág
rozmaring
100 g
vizes mozzarella sajt
1 ek
fenyőmag
2 tk
balzsamecet
pár levél friss menta tálaláshoz
A dinnyesalátához a dinnyéket kimagozzuk, falatnyi darabokra vágjuk és egy tálba tesszük, majd sózzuk, cukrozzuk. A rozmaringot nagyon finomra vágjuk és összekeverjük vele a dinnyéket. A tetejére tépkedjük a sajtot, megszórjuk pirított fenyőmaggal és meglocsoljuk a balzsamecettel. Végül friss menta levelekkel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc
(Fotó: Street Kitchen)
Mindegy, hogy görög vagy sárga, csak dinnyés kaja legyen még:
Ha tetszett a 15 perces dinnyesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!