Street Kitchen

15perceslángos

15 perces lángos
15 perces lángos

Hozzávalók
430 g
liszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 ek
cukor
2 tk
300 ml
víz
6 ek
étolaj a formázáshoz
(+ bő olaj a sütéshez)
6 gerezd
fokhagyma
100 g
tejföl
100 g
reszelt trappista

Elkészítés
  1. Dagasztógépben összedolgozzuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a vizet, majd mikor egynemű tésztát kaptunk, 6 evőkanálnyi olajjal meglocsolunk egy tiszta munkafelületet, és 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, amiket alaposan megforgatunk az olajban.

  2. Kezeinkkel kissé kilapítjuk őket és lyukat csinálunk a közepükre az ujjunkkal, majd felvesszük a tenyerünkbe, és óvatosan belehelyezzük a bő, 160-170 fokos olajba, ahol oldalanként 2 percig sütjük. 

  3. Ez a verzió nem lesz se olyan aranybarna, se olyan pihepuha, mint az említett verziók, de nagyon jó lesz a végeredmény így is. 

  4. A kész lángost bedörzsöljük fokhagymagerezdekkel, megkenjük tejföllel és sajtot reszelünk rájuk.

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Azért ez nem lesz annyira fullos lángos, mint az élesztős vagy a burgonyás testvérei. Viszont nagyon hamar elkészülsz vele és tejföllel, fokhagymával, sajttal megpakolva egészen zseni.

Ha hirtelen lángosvágy tör rád, de nincs időd keleszteni, ez a 15 perces verzió lesz a tiéd! Igaz, nem versenyezhet a klasszik élesztős vagy burgonyás tesóival, de cserébe villámgyors, és fokhagymás tejföllel megpakolva így is nagyon komoly élményt nyújt. Ráadásul dagasztógép és egy kis türelem bőven elég hozzá – kezdők is bátran belevághatnak!

Hozzávalók

6 darab lángoshoz
430 g
liszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 ek
cukor
2 tk
300 ml
víz
6 ek
étolaj a formázáshoz
(+ bő olaj a sütéshez)
6 gerezd
fokhagyma
100 g
tejföl
100 g
reszelt trappista

Elkészítés

  1. Dagasztógépben összedolgozzuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a vizet, majd mikor egynemű tésztát kaptunk, 6 evőkanálnyi olajjal meglocsolunk egy tiszta munkafelületet, és 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, amiket alaposan megforgatunk az olajban.

  2. Kezeinkkel kissé kilapítjuk őket és lyukat csinálunk a közepükre az ujjunkkal, majd felvesszük a tenyerünkbe, és óvatosan belehelyezzük a bő, 160-170 fokos olajba, ahol oldalanként 2 percig sütjük. 

  3. Ez a verzió nem lesz se olyan aranybarna, se olyan pihepuha, mint az említett verziók, de nagyon jó lesz a végeredmény így is. 

  4. A kész lángost bedörzsöljük fokhagymagerezdekkel, megkenjük tejföllel és sajtot reszelünk rájuk.

15-perces-langos
15 perces lángos (Fotó: Street Kitchen)

Ez a 15 perces lángos tökéletes példa arra, hogy néha a gyors is lehet elég jó. Ha nem vágysz hosszadalmas dagasztásra, kelesztésre, csak egy kis házi comfort foodra, amitől egy pillanatra strandhangulatba kerülsz, akkor ezt a receptet neked találták ki.

Hasznos tudnivalók

  • A bő olajban való sütéshez figyelj, hogy a hőmérséklet ne menjen 170 °C fölé, különben túl gyorsan pirul a külseje, de belül nyers marad.

  • Ha ragad a tészta, ne lisztezd, inkább maradj az olajos formázásnál – ettől lesz finom ropogós a széle.

  • Próbáld ki lila hagymával, jalapeñóval vagy baconchipsszel megpakolva.

  • Frissen a legjobb, de hűtőben 1 napig eláll, újrasütve is élvezhető.

Ha ez a 15 perces lángos bejött, mutatunk pár hasonló stílusú, gyors kedvencet:

Négysajtos csiga

Bundáskenyér-szendvics

Balatoni lángos

Ha tetszett a 15 perces lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept