Gyors tészták

20percestonhalastészta

20 perces tonhalas tészta

Hozzávalók
A tésztához
2 ek
étolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
80 g
koktélparadicsom
2 konzerv
olajos tonhal
(185 g-os kiszerelés)
350 ml
passata
só, bors
180 g
penne tészta
A tálaláshoz
40 g
parmezán

Elkészítés

Ehhez a gyors tonhalas tészta recepthez először közepes hőfokon olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és 2 percig pirítjuk. Figyeljünk, hogy tényleg csak közepes hőfokon tegyük ezt, mert hajlamos gyorsan megégni. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a negyedekre vágott koktélparadicsomot és közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk.

A serpenyőbe tesszük a lecsepegtetett tonhalkonzervet, 1 perc pirítás után pedig felöntjük a passatával. Sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta és elzárjuk a tűzhelyet. A tésztát sós, bő forrásban lévő vízben, a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A tésztát a tonhalas raguval tálaljuk és megszórjuk reszelt parmezánnal. 

gyors-tonhalas-teszta
20 perces tonhalas tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Bírod a megúszós megoldásokat, amikhez nem kell túl sok energiabefektetés és pikk-pakk ehetsz valami finomat? Mutatunk még néhány hasonlót!

Rántott sajt air fryerben

Tavaszi krumplis tészta

Felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból

www.streetkitchen.hu

Egy gyors tésztás recept mindig jó, ha van az ember tarsolyában. Pláne, ha még a húst sem kell összedarabolni hozzá, mert konzerves tonhal van benne. Na ez az ételkülönlegesség pont ilyen. Villámgyors, nem koszolós és baromi finom.

Hozzávalók

2 főre
A tésztához
2 ek
étolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
80 g
koktélparadicsom
2 konzerv
olajos tonhal
(185 g-os kiszerelés)
350 ml
passata
só, bors
180 g
penne tészta
A tálaláshoz
40 g
parmezán

Ehhez a gyors tonhalas tészta recepthez először közepes hőfokon olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és 2 percig pirítjuk. Figyeljünk, hogy tényleg csak közepes hőfokon tegyük ezt, mert hajlamos gyorsan megégni. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a negyedekre vágott koktélparadicsomot és közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk.

A serpenyőbe tesszük a lecsepegtetett tonhalkonzervet, 1 perc pirítás után pedig felöntjük a passatával. Sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta és elzárjuk a tűzhelyet. A tésztát sós, bő forrásban lévő vízben, a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A tésztát a tonhalas raguval tálaljuk és megszórjuk reszelt parmezánnal. 

gyors-tonhalas-teszta
20 perces tonhalas tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Bírod a megúszós megoldásokat, amikhez nem kell túl sok energiabefektetés és pikk-pakk ehetsz valami finomat? Mutatunk még néhány hasonlót!

Rántott sajt air fryerben

Tavaszi krumplis tészta

Felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból

Ha tetszett a 20 perces tonhalas tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept