Grillszezon

3-félepácoltcsirkemellgrillen

3-féle pácolt csirkemell grillen

Hozzávalók
2 kg
csirkemell
Az indiai páchoz
0.5 tk
őrölt koriander
0.25 tk
őrölt kardamom
0.5 tk
garam masala
0.5 tk
római kömény
0.5 tk
fokhagymapor
0.5 tk
kurkuma
0.5 tk
görögszéna
0.25 tk
pirospaprika
3 ek
görög joghurt
A lemon-thyme páchoz
1 db
citrom
1 nagy csokor
kakukkfű
1 tk
tört bors
6 gerezd
fokhagyma
4 fej
salottahagyma
200 ml
olívaolaj
Mustáros-ánizsos
1 tk
magos mustár
1 tk
dijoni mustár
1 tk
sima mustár
1 tk
méz
1 tk
őrölt bors
4 db
csillagánizs
1 tk
őrölt édesköménymag
2 gerezd
zúzott fokhagyma
100 ml
olívaolaj

Elkészítés

A 3-féle pácolt csirkemell grillen készül ezúttal. A csirkemelleket megtisztítjuk, majd hosszában, vízszintesen félbevágjuk. Az indiai páchoz tartozó alapanyagokat összekeverjük, és belehelyezzük a csirkemell egyharmadát, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A lemon-thyme páchoz a citrom héját egy hámozóval lehúzzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a borsot, a megroppantott fokhagymákat, a hosszában kettévágott salottahagymát és az olívaolajat, majd az összes alapanyagot összekeverjük, belehelyezzük a csirkemellek egyharmadát, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A mustáros-ánizsos páchoz tartozó alapanyagokat összekeverjük, majd a csirke egyharmadát belehelyezve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Az összes pácolt csirkét felhasználás előtt minimum 30 perccel vegyük ki a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen. Közvetlenül felhasználás előtt sózzuk az összes csirkemellet. A lemon-thyme pácosra még ráfacsarjuk 1 db citrom levét. 

Közepesen magas hőmérsékleten, 5-10 perc alatt mindkét oldalát megsütjük a csirkéknek. Érdemes egy szeletet levenni a grillről, és kettévágva ellenőrizni, hogy kellően átsült-e már, de még nem száradt ki. Ha van maghőmérőtök, akkor a hús közepébe szúrva 70-72 fokosnak kell lennie a tökéletesen szaftos végeredményhez.

  • Elkészítési idő: 45 perc 
  • Pihentetés: 1 nap
3-fele-pacolt-csirkemell-grillen
3-féle pácolt csirkemell grillen (Fotó: Street Kitchen)

Ezeket jól meggrilleztük!

Csirkeburger grillen

Ez a tökéletes töltött burgonya és grillezett camambert

Tökéletes grill kaja: csirkenyárs, joghurtos padlizsánsalátával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha grillezésről van szó, nem feltétlen a csirkemell az első dolog, ami eszünkbe jut, hiszen hajlamosak vagyunk hibákba esni, amitől száraz lesz. Pedig egy kis odafigyeléssel ez a hús is rendkívül szaftos és finom a grillen elkészítve.

Hozzávalók

10 főre
2 kg
csirkemell
Az indiai páchoz
0.5 tk
őrölt koriander
0.25 tk
őrölt kardamom
0.5 tk
garam masala
0.5 tk
római kömény
0.5 tk
fokhagymapor
0.5 tk
kurkuma
0.5 tk
görögszéna
0.25 tk
pirospaprika
3 ek
görög joghurt
A lemon-thyme páchoz
1 db
citrom
1 nagy csokor
kakukkfű
1 tk
tört bors
6 gerezd
fokhagyma
4 fej
salottahagyma
200 ml
olívaolaj
Mustáros-ánizsos
1 tk
magos mustár
1 tk
dijoni mustár
1 tk
sima mustár
1 tk
méz
1 tk
őrölt bors
4 db
csillagánizs
1 tk
őrölt édesköménymag
2 gerezd
zúzott fokhagyma
100 ml
olívaolaj

A 3-féle pácolt csirkemell grillen készül ezúttal. A csirkemelleket megtisztítjuk, majd hosszában, vízszintesen félbevágjuk. Az indiai páchoz tartozó alapanyagokat összekeverjük, és belehelyezzük a csirkemell egyharmadát, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A lemon-thyme páchoz a citrom héját egy hámozóval lehúzzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a borsot, a megroppantott fokhagymákat, a hosszában kettévágott salottahagymát és az olívaolajat, majd az összes alapanyagot összekeverjük, belehelyezzük a csirkemellek egyharmadát, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A mustáros-ánizsos páchoz tartozó alapanyagokat összekeverjük, majd a csirke egyharmadát belehelyezve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Az összes pácolt csirkét felhasználás előtt minimum 30 perccel vegyük ki a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen. Közvetlenül felhasználás előtt sózzuk az összes csirkemellet. A lemon-thyme pácosra még ráfacsarjuk 1 db citrom levét. 

Közepesen magas hőmérsékleten, 5-10 perc alatt mindkét oldalát megsütjük a csirkéknek. Érdemes egy szeletet levenni a grillről, és kettévágva ellenőrizni, hogy kellően átsült-e már, de még nem száradt ki. Ha van maghőmérőtök, akkor a hús közepébe szúrva 70-72 fokosnak kell lennie a tökéletesen szaftos végeredményhez.

  • Elkészítési idő: 45 perc 
  • Pihentetés: 1 nap
3-fele-pacolt-csirkemell-grillen
3-féle pácolt csirkemell grillen (Fotó: Street Kitchen)

Ezeket jól meggrilleztük!

Csirkeburger grillen

Ez a tökéletes töltött burgonya és grillezett camambert

Tökéletes grill kaja: csirkenyárs, joghurtos padlizsánsalátával

Ha tetszett a 3-féle pácolt csirkemell grillen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept