A 3 hozzávalós mini fánk elkészítésének első lépéseként az olajat 150-160 fokosra forrósítjuk egy nagyobb lábosban. A hozzávalókat egy tálba mérjük, majd egy fakanállal alaposan összekeverjük. A tésztát habzsákba rakjuk, vágunk egy 1-1,5 cm-es lyukat rajta, majd kis adagokat nyomunk belőle az olajba, és 1,1-5 cm-enként elvágjuk egy ollóval.
Kb. 3 részletben, adagonként 1,5-2 perc alatt kisütjük a kis golyókat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Porcukorral megszórva tálaljuk. És persze a kedvenc lekvárotokat se hagyjátok le mellőle! :)

- Elkészítési idő: 20-25 perc
A fánkkal nehéz betelni, hiszen egy nagyon sokoldalú sütemény, amit millió dolgal megtölthetünk, leönthetünk vagy bekenhetünk, nem beszélve az elkészítésmódjáról, ami szintén rengetegféle lehet. Ha megszédít titeket a bőség zavara, akkor ezeket a klasszikus és rendhagyó recepteket ajánljuk figyelmetekbe:
Kolbászos sajtkrémmel töltött fánk