Fantasztikus desszertek

3rétesegyben:ezarétespiramis!

3 rétes egyben: ez a rétespiramis!

Hozzávalók
Az almás töltelékhez
4 db
édesebb fajta alma
0.5 db
citrom leve
80 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 ek
búzadara
1 mk
fahéj
A túrós töltelékhez
400 g
túró
2 db
tojássárgája
80 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 ek
tejföl
1 ek
búzadara
A mákos töltelékhez
250 g
darált mák
100 g
cukor
180 ml
tej
1 db
citrom reszelt héja
Az összeállításhoz
12 db
réteslap
100 g
olvasztott vaj
1 db
tojás
porcukor

Elkészítés
Az almákat lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével és kicsit állni hagyjuk. A túrót villával összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A mákot egy lábosba rakjuk, és kb. 5 perc alatt összefőzzük a többi hozzávalóval (ha száraznak tűnne, adunk hozzá még egy kevés tejet vagy baracklekvárt). A reszelt almához keverjük a töltelék többi hozzávalóját.
3 db réteslapot megkenünk olvasztott vajjal és egymásra rakjuk őket. Az egyik szélére halmozzuk a kinyomkodott reszelt almát egy csíkban, majd feltekerjük. Újabb 3-3 réteslapba beletekerjük ugyanígy a túrós és a mákos tölteléket is. Az utolsó 3 lapot szintén megkenjük vajjal, egymásra rakjuk őket, és az alsó szélére egymás mellé helyezünk 2 db rétest, a harmadikat pedig erre a kettőre rá, majd az egészet beletekerjük a réteslapba.
Az így kapott hármas “rudat” lekenjük a felvert tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeletelve tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A klasszikus mákos, meggyes, túrós vagy épp almás rétes évszázados népszerűségnek örvend, ebből kiindulva arra gondoltam, miért is ne készíthetnénk úgy rétest, hogy ne kelljen válogatni és halálra enni magunkat, hanem egy szeletben több ízt is ehessünk. Így született meg ez a tripla töltelékes rétes...persze ebből is halálra ettük magunkat. :D

Hozzávalók

1 réteshez
Az almás töltelékhez
4 db
édesebb fajta alma
0.5 db
citrom leve
80 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 ek
búzadara
1 mk
fahéj
A túrós töltelékhez
400 g
túró
2 db
tojássárgája
80 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 ek
tejföl
1 ek
búzadara
A mákos töltelékhez
250 g
darált mák
100 g
cukor
180 ml
tej
1 db
citrom reszelt héja
Az összeállításhoz
12 db
réteslap
100 g
olvasztott vaj
1 db
tojás
porcukor
Az almákat lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével és kicsit állni hagyjuk. A túrót villával összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A mákot egy lábosba rakjuk, és kb. 5 perc alatt összefőzzük a többi hozzávalóval (ha száraznak tűnne, adunk hozzá még egy kevés tejet vagy baracklekvárt). A reszelt almához keverjük a töltelék többi hozzávalóját.
3 db réteslapot megkenünk olvasztott vajjal és egymásra rakjuk őket. Az egyik szélére halmozzuk a kinyomkodott reszelt almát egy csíkban, majd feltekerjük. Újabb 3-3 réteslapba beletekerjük ugyanígy a túrós és a mákos tölteléket is. Az utolsó 3 lapot szintén megkenjük vajjal, egymásra rakjuk őket, és az alsó szélére egymás mellé helyezünk 2 db rétest, a harmadikat pedig erre a kettőre rá, majd az egészet beletekerjük a réteslapba.
Az így kapott hármas “rudat” lekenjük a felvert tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeletelve tálaljuk.

Ha tetszett a 3 rétes egyben: ez a rétespiramis! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept