Street food

3tacogrillen

3 taco grillen

Hozzávalók
A tálaláshoz
A csirkéshez
200 g
csirkemellfilé
olaj
8 db
minitortilla
A marinádhoz
50 g
olaj
50 g
barna cukor
25 g
szójaszósz
10 g
halszósz
10 g
szezámolaj
1 ek
gyömbérpor
1 gerezd
fokhagyma
1 db
lime
bors
A salátához
100 g
kelkáposzta
200 ml
víz
1 ek
ecet
1 ek
rizsecet
1 ek
halszósz
1 gerezd
fokhagyma átnyomva
2 ek
barna cukor
A szószhoz
75 g
majonéz
75 g
tejföl
15 g
sriracha
bors
60 g
feta sajt
2 szál
újhagyma
A reggelihez
8 szelet
bacon
1 ek
őrölt fahéj
100 g
chorizo
100 g
fehér sós szalonna
100 g
száraz kolbász
8 db
minitortilla
A rántottához
6 db
tojás
só, bors
olaj
A tálaláshoz
1 csokor
újhagyma
1 db
hegyes erős paprika
2 ek
juharszirup
100 g
cheddar
A zöldségeshez
1 db
padlizsán
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
cukkini
olaj
200 g
halloumi sajt
8 db
minitortilla
A salsához
100 g
koktélparadicsom
50 - 100 g
olívaolaj
1 ek
fehérborecet
1 tk
római kömény
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
friss koriander
1 fej
lila hagyma

Elkészítés

A csirkéshez:

A marinád összetevőit egy aprítóban összekeverjük, és a felkockázott csirkét minimum egy órán át állni hagyjuk benne.

A káposztát felszeleteljük, majd összeállítjuk a marinálólevet, amibe beleforgatjuk a káposztát, majd minimum egy órát állni hagyjuk.

A szósz összetevőit összekeverjük. A csirkét meggrillezzük, majd a tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg.

Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül a lecsöpögtetett káposzta, rá a csirke, meglocsoljuk a szósszal, majd morzsolt fetát és apróra vágott újhagymát szórunk rá.

A reggelihez:

A baconszeleteket kevés fahéjjal megszórjuk, és meggrillezzük mindkét oldalát. A chorizót és a beirdalt szalonnaszeleteket meggrillezzük, a felkarikázott kolbászokat zsírjára sütjük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon rántottát készítünk belőle.

A tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg.

Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül rántotta, a chorizo, a bacon, a szalonna, valamint a pirított kolbász, végül kis juharszirupot csorgatunk rá, újhagymát és hegyes erős paprikát szeletelünk rá, és kevés reszelt cheddar sajttal fejezzük be.

A zöldségeshez:

A padlizsánt felkarikázzuk, a paprikát és a cukkinit felcsíkozzuk, majd meggrillezzük őket.

A salsához meggrillezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, a többi összetevőt egy tálban elkeverjük, végül hozzáadjuk a paradicsomot is.

A halloumi sajtot felszeleteljük és meggrillezzük. A tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg. Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül a háromféle grillzöldség, a grillsajt és a salsa.

www.streetkitchen.hu

Bár a taco mint műfaj elég csúnyán el van hanyagolva, most mutatok három olyan ötletet, amellyel egészen biztosan a nyári grillparti sztárjai lesztek!

Hozzávalók

4 - 4 tacóhoz
A tálaláshoz
A csirkéshez
200 g
csirkemellfilé
olaj
8 db
minitortilla
A marinádhoz
50 g
olaj
50 g
barna cukor
25 g
szójaszósz
10 g
halszósz
10 g
szezámolaj
1 ek
gyömbérpor
1 gerezd
fokhagyma
1 db
lime
bors
A salátához
100 g
kelkáposzta
200 ml
víz
1 ek
ecet
1 ek
rizsecet
1 ek
halszósz
1 gerezd
fokhagyma átnyomva
2 ek
barna cukor
A szószhoz
75 g
majonéz
75 g
tejföl
15 g
sriracha
bors
60 g
feta sajt
2 szál
újhagyma
A reggelihez
8 szelet
bacon
1 ek
őrölt fahéj
100 g
chorizo
100 g
fehér sós szalonna
100 g
száraz kolbász
8 db
minitortilla
A rántottához
6 db
tojás
só, bors
olaj
A tálaláshoz
1 csokor
újhagyma
1 db
hegyes erős paprika
2 ek
juharszirup
100 g
cheddar
A zöldségeshez
1 db
padlizsán
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
cukkini
olaj
200 g
halloumi sajt
8 db
minitortilla
A salsához
100 g
koktélparadicsom
50 - 100 g
olívaolaj
1 ek
fehérborecet
1 tk
római kömény
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
friss koriander
1 fej
lila hagyma

A csirkéshez:

A marinád összetevőit egy aprítóban összekeverjük, és a felkockázott csirkét minimum egy órán át állni hagyjuk benne.

A káposztát felszeleteljük, majd összeállítjuk a marinálólevet, amibe beleforgatjuk a káposztát, majd minimum egy órát állni hagyjuk.

A szósz összetevőit összekeverjük. A csirkét meggrillezzük, majd a tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg.

Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül a lecsöpögtetett káposzta, rá a csirke, meglocsoljuk a szósszal, majd morzsolt fetát és apróra vágott újhagymát szórunk rá.

A reggelihez:

A baconszeleteket kevés fahéjjal megszórjuk, és meggrillezzük mindkét oldalát. A chorizót és a beirdalt szalonnaszeleteket meggrillezzük, a felkarikázott kolbászokat zsírjára sütjük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon rántottát készítünk belőle.

A tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg.

Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül rántotta, a chorizo, a bacon, a szalonna, valamint a pirított kolbász, végül kis juharszirupot csorgatunk rá, újhagymát és hegyes erős paprikát szeletelünk rá, és kevés reszelt cheddar sajttal fejezzük be.

A zöldségeshez:

A padlizsánt felkarikázzuk, a paprikát és a cukkinit felcsíkozzuk, majd meggrillezzük őket.

A salsához meggrillezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, a többi összetevőt egy tálban elkeverjük, végül hozzáadjuk a paradicsomot is.

A halloumi sajtot felszeleteljük és meggrillezzük. A tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg. Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül a háromféle grillzöldség, a grillsajt és a salsa.

Ha tetszett a 3 taco grillen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept