Street Kitchen

Aklasszikusfinomfőzelék

A klasszikus finomfőzelék

Hozzávalók
200 ml
tejszín
60 g
vaj
2 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 db
karalábé
(300 g/db)
150 g
karfiol
1 csokor
petrezselyem
300 g
fagyasztott zöldborsó
só, őrölt fehér bors
1 púpozott tk
kristálycukor
400 ml
tej
2 púpozott ek
finomliszt

Elkészítés

A klasszikus finomfőzelék hozzávalói közül a répát és karalábét meghámozzuk, majd felkockázzuk, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük. A vajon párolni kezdjük a répát és a petrezselyem vágott szárát. A répából kioldódó karotin majd szép színt fog adni a főzeléknek. Pár perc múlva mehet rá a karalábé.

A karfiolra annyi vizet öntünk, hogy egy kicsit ellepje, sózzuk, hagyjuk felforrni, és félrehúzzuk.

A párolódó zöldségekhez hozzáadjuk az előzőleg már kiengedett zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, majd felöntjük a karfiol főzőlevével, és annyi vízzel, hogy ellepje. Így pároljuk addig, amíg minden zöldség megpuhul. Utána mehet bele a karfiol is, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Ha újra felforrt, lisztből és kevés vízből kikevert habarással sűrítjük, és alaposan kiforraljuk.

A klasszikus finomfőzelék tálalása
Klasszikus finomfőzelék (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a főzelékreceptek is érdekelhetnek:

Lajos-féle klasszikus spenótfőzelék

Magyaros krumplifőzelék fasírttal

Tökéletes babfőzelék füstölt csülökkel

www.streetkitchen.hu

Ha a finomfőzelék hallatán régi, menzás rémképek jelennek meg előttetek, akkor gyorsan hessegessétek el őket, és irány a konyha, mert most bebizonyítjuk, hogy jól elkészítve ez igenis egy nagyon, de nagyon klassz főzelék!

Hozzávalók

4 főre
200 ml
tejszín
60 g
vaj
2 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 db
karalábé
(300 g/db)
150 g
karfiol
1 csokor
petrezselyem
300 g
fagyasztott zöldborsó
só, őrölt fehér bors
1 púpozott tk
kristálycukor
400 ml
tej
2 púpozott ek
finomliszt

A klasszikus finomfőzelék hozzávalói közül a répát és karalábét meghámozzuk, majd felkockázzuk, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük. A vajon párolni kezdjük a répát és a petrezselyem vágott szárát. A répából kioldódó karotin majd szép színt fog adni a főzeléknek. Pár perc múlva mehet rá a karalábé.

A karfiolra annyi vizet öntünk, hogy egy kicsit ellepje, sózzuk, hagyjuk felforrni, és félrehúzzuk.

A párolódó zöldségekhez hozzáadjuk az előzőleg már kiengedett zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, majd felöntjük a karfiol főzőlevével, és annyi vízzel, hogy ellepje. Így pároljuk addig, amíg minden zöldség megpuhul. Utána mehet bele a karfiol is, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Ha újra felforrt, lisztből és kevés vízből kikevert habarással sűrítjük, és alaposan kiforraljuk.

A klasszikus finomfőzelék tálalása
Klasszikus finomfőzelék (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a főzelékreceptek is érdekelhetnek:

Lajos-féle klasszikus spenótfőzelék

Magyaros krumplifőzelék fasírttal

Tökéletes babfőzelék füstölt csülökkel

Ha tetszett a klasszikus finomfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept