Alapreceptek

3isteniházifűszervajrecept

3 isteni házi fűszervaj recept

Hozzávalók
Gremolátás fűszervaj
200 g
vaj
3 gerezd
fokhagyma
3 - 4 szál
friss petrezselyem
1 db
kezeletlen citrom
0.5 db
citrom leve
bors
Mediterrán fűszervaj
1 ág
friss kakukkfű
1 ág
friss rozmaring
6 levél
friss bazsalikom
só, bors
Yucatáni fűszervaj
1 tk
füstölt paprika
1 db
chili paprika
1 db
lime
1 csipet
őrölt római kömény
1 ek
friss koriander
200 g
vaj
200 g
vaj

Elkészítés

Gremolátás fűszervaj

 Keverőtálba tesszük a vajat, a vékony csíkokra vágott citromhéjat és a citromlevet. A fokhagymát felszeleteljük, megsózzuk és egy kés segítségével szétlapítjuk a vágódeszkán. Ha elég pépes, a vajhoz adjuk. A petrezselymet felaprítjuk és a tálba tesszük a borssal együtt. Az egészet homogénné keverjük egy habverő segítségével. A vajas keveréket egy darab folpackra kanalazzuk, becsomagoljuk szaloncukor formára, amit pedig szorosan alufóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

img_8523.jpg

Mediterrán fűszervaj

Egy keverőtálban, a habverő segítségével, összedolgozzuk a vajat, felaprított zöldfűszereket, sót és borsot. Ezután először folpackba, majd jó szorosan alufóliába csomagoljuk szaloncukor formában és 1-2 órán keresztül hűtjük.

img_8519.jpg

Yucatáni fűszervaj

Egy keverőtálban alaposan összekeverjük egy habverővel a vajat, füstölt paprikát, felaprított chili paprikát, felszeletelt lime héjat, római köményt és a felaprított koriandert. Folpackba majd alufóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.

img_8522.jpg

www.streetkitchen.hu

Mi odáig vagyunk a fűszervajakért legyen szó egy jó steakhez vagy kijevi csirkéhez. Bele is ástuk magunkat a témába és 3 nagyon különböző, nagyon karakteres fűszervajat mutatunk nektek. Vágjunk is bele!

Hozzávalók

1
Gremolátás fűszervaj
200 g
vaj
3 gerezd
fokhagyma
3 - 4 szál
friss petrezselyem
1 db
kezeletlen citrom
0.5 db
citrom leve
bors
Mediterrán fűszervaj
1 ág
friss kakukkfű
1 ág
friss rozmaring
6 levél
friss bazsalikom
só, bors
Yucatáni fűszervaj
1 tk
füstölt paprika
1 db
chili paprika
1 db
lime
1 csipet
őrölt római kömény
1 ek
friss koriander
200 g
vaj
200 g
vaj

Gremolátás fűszervaj

 Keverőtálba tesszük a vajat, a vékony csíkokra vágott citromhéjat és a citromlevet. A fokhagymát felszeleteljük, megsózzuk és egy kés segítségével szétlapítjuk a vágódeszkán. Ha elég pépes, a vajhoz adjuk. A petrezselymet felaprítjuk és a tálba tesszük a borssal együtt. Az egészet homogénné keverjük egy habverő segítségével. A vajas keveréket egy darab folpackra kanalazzuk, becsomagoljuk szaloncukor formára, amit pedig szorosan alufóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

img_8523.jpg

Mediterrán fűszervaj

Egy keverőtálban, a habverő segítségével, összedolgozzuk a vajat, felaprított zöldfűszereket, sót és borsot. Ezután először folpackba, majd jó szorosan alufóliába csomagoljuk szaloncukor formában és 1-2 órán keresztül hűtjük.

img_8519.jpg

Yucatáni fűszervaj

Egy keverőtálban alaposan összekeverjük egy habverővel a vajat, füstölt paprikát, felaprított chili paprikát, felszeletelt lime héjat, római köményt és a felaprított koriandert. Folpackba majd alufóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.

img_8522.jpg

Ha tetszett a 3 isteni házi fűszervaj recept receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept