A csirkemelleket megtisztítjuk, majd lapjával kettévágjuk és kicsit megklopfoljuk a szeleteket. A kisebb leeső részeket és a nagyon elálló darabokat levágjuk, hogy szép egységes felületet kapjunk. A leeső húsdarabokat a tojással és a tejszínnel egy nagy teljesítményű turmixba rakjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport és a füstölt paprikát, és jó alaposan leturmixoljuk.
Egy szilikonos sütőpapírt kiterítünk az asztalra, és ráfektetjük a baconszeleteket. Akkora felületet képezzünk, amire ráférnek majd a csirkeszeletek. Ezután a bacont egyenletesen megkenjük a tejszínes massza kétharmadával és ráfektetjük a csirkét. Sózzuk, borsozzuk a húst, majd bekenjük a maradék masszával és eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot.
A sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, majd alufóliába is betekerjük, és egy nagy tepsibe téve, 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 30 percre.
Miután kivettük a sütőből, óvatosan kicsomagoljuk a roládot az alufóliából, majd a sütőpapírból is, és visszarakjuk 20 percre a sütőbe.
Mielőtt megvágnánk, érdemes pihentetni 10-15 percig, különben a sajt kifolyhat a tekercsből.
Én kukoricás rizzsel tálaltam, de mindenki saját ízlése szerint, kedvenc köretével is elkészítheti.
Alegtutibbgöngyöltcsirkemell
Nem ez a legegyszerűbb verziója a göngyölt csirkének, de ha valami mutatós ételt keresel az ünnepi asztalra, mindenképpen próbáld ki ezt a receptet.
A legtutibb göngyölt csirkemell az a fogás, ami kívül elegáns, belül meg meglepően szaftos és ízes. A csirkemell sokszor hírhedt a kiszáradásáról, de ha ügyesen megtöltöd és szépen feltekered, simán lehet belőle egy igazán szaftos, látványos főétel.
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkemelleket megtisztítjuk, majd lapjával kettévágjuk és kicsit megklopfoljuk a szeleteket. A kisebb leeső részeket és a nagyon elálló darabokat levágjuk, hogy szép egységes felületet kapjunk. A leeső húsdarabokat a tojással és a tejszínnel egy nagy teljesítményű turmixba rakjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport és a füstölt paprikát, és jó alaposan leturmixoljuk.
Egy szilikonos sütőpapírt kiterítünk az asztalra, és ráfektetjük a baconszeleteket. Akkora felületet képezzünk, amire ráférnek majd a csirkeszeletek. Ezután a bacont egyenletesen megkenjük a tejszínes massza kétharmadával és ráfektetjük a csirkét. Sózzuk, borsozzuk a húst, majd bekenjük a maradék masszával és eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot.
A sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, majd alufóliába is betekerjük, és egy nagy tepsibe téve, 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 30 percre.
Miután kivettük a sütőből, óvatosan kicsomagoljuk a roládot az alufóliából, majd a sütőpapírból is, és visszarakjuk 20 percre a sütőbe.
Mielőtt megvágnánk, érdemes pihentetni 10-15 percig, különben a sajt kifolyhat a tekercsből.
Én kukoricás rizzsel tálaltam, de mindenki saját ízlése szerint, kedvenc köretével is elkészítheti.

Rizs, bulgur, sült zöldség vagy egy krémes krumplipüré simán mehet mellé, de salátával is működik. Hűtőben 2–3 napig eláll, hidegen is jól szeletelhető, szóval vendégvárónak is tökéletes.
A legtutibb göngyölt csirkemell ezekkel a köretekkel még tutibb lesz!
Ha tetszett a legtutibb göngyölt csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



