Receptek

Alegtutibbkenyérlángos3fajtafeltéttel

A legtutibb kenyérlángos 3 fajta feltéttel

Hozzávalók
A tésztához
25 g
élesztő
1 tk
cukor
1 dl
langyos víz az élesztőhöz +1-1,5 dl víz a tésztához (attól függ mennyit vesz fel a liszt)
500 g
liszt
1 tk
A tészta lekenéséhez
400 g
tejföl
A káposztás feltéthez
5 dkg
libatepertő
1 db
lilahagyma
0.2 db
fejes káposzta
A spenótos feltéthez
olívaolaj
2 marék
friss spenót
1 csipet
1 gerezd
fokhagyma
4 - 5 db
aszalt paradicsom
5 dkg
ricotta
A szalonnás feltéthez
10 dkg
kolozsvári szalonna
1 kis csokor
medvehagyma
10 dkg
kecskesajt

Elkészítés

A legtutibb kenyérlángos, langalló vagy töki pompos – akárhogy is nevezzük, ugyanarra az isteni, habos, kívül ropogósra sült kajára gondolunk. Mutatjuk is, hogyan készül!

Kenyérlángos tészta:

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros vízben. Egy keverőtálban összedolgozzuk a lisztet, a sót, a felfutott élesztőt, annyi vízzel amennyit felvesz (kb. 1-1,5 dl). A tésztát letakarva 1-1,5 órán át másfélszeresére kelesztjük. 

3-féle kenyérlángos feltét:

Az első feltéthez, felaprítjuk a káposztát, lilahagymát és a libatepertőt és összekeverjük.  A spenótos feltéthez egy kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a friss spenótot, amit zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítünk. Az utolsó feltéttel szintén nincs sok dolgunk, felkockázzuk a kolozsvári szalonnát és a medvehagymát.

A legjobb kenyérlángos összeállítása: 

A megkelt tésztát egy lisztezett munkalapon kinyújtjuk a videóban látottak alapján. Egy kiolajozott tepsibe tesszük a tésztát, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.  A kissé kihűlt tésztát megkenjük tejföllel és képzeletben három részre osztjuk az alapot, majd megpakoljuk a feltétekkel. Elsőként megszórjuk az apróra vágott kolozsvári szalonnával, medvehagymával és kecskesajttal, ezt követően jöhet a hagymás-tepertős verzió, végül pedig  a spenót, aszalt paradicsom és pár kanál ricotta landol a kenyérlángosunkon. 180 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.

A kenyérlángos sütése reggel, délben és este is szuper ötlet! Az alábbi receptek joggal pályázhatnának a legfinomabb kenyérlángos címre:

Vegán langalló

Tavaszi töki pompos

Megúszós kenyérlángos

www.streetkitchen.hu

Tipikus fesztiválkaja, amivel nem lehet betelni: ez a kenyérlángos. Imádjuk, ahogy folyik rajta a tejföl, megpirul rajta a szalonna és tele van szórva hagymával. Természetesen ezt is kicsit túlgondoltuk és megpakoltuk pár extra feltéttel.

Hozzávalók

1 nagy tepsihez
A tésztához
25 g
élesztő
1 tk
cukor
1 dl
langyos víz az élesztőhöz +1-1,5 dl víz a tésztához (attól függ mennyit vesz fel a liszt)
500 g
liszt
1 tk
A tészta lekenéséhez
400 g
tejföl
A káposztás feltéthez
5 dkg
libatepertő
1 db
lilahagyma
0.2 db
fejes káposzta
A spenótos feltéthez
olívaolaj
2 marék
friss spenót
1 csipet
1 gerezd
fokhagyma
4 - 5 db
aszalt paradicsom
5 dkg
ricotta
A szalonnás feltéthez
10 dkg
kolozsvári szalonna
1 kis csokor
medvehagyma
10 dkg
kecskesajt

A legtutibb kenyérlángos, langalló vagy töki pompos – akárhogy is nevezzük, ugyanarra az isteni, habos, kívül ropogósra sült kajára gondolunk. Mutatjuk is, hogyan készül!

Kenyérlángos tészta:

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros vízben. Egy keverőtálban összedolgozzuk a lisztet, a sót, a felfutott élesztőt, annyi vízzel amennyit felvesz (kb. 1-1,5 dl). A tésztát letakarva 1-1,5 órán át másfélszeresére kelesztjük. 

3-féle kenyérlángos feltét:

Az első feltéthez, felaprítjuk a káposztát, lilahagymát és a libatepertőt és összekeverjük.  A spenótos feltéthez egy kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a friss spenótot, amit zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítünk. Az utolsó feltéttel szintén nincs sok dolgunk, felkockázzuk a kolozsvári szalonnát és a medvehagymát.

A legjobb kenyérlángos összeállítása: 

A megkelt tésztát egy lisztezett munkalapon kinyújtjuk a videóban látottak alapján. Egy kiolajozott tepsibe tesszük a tésztát, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.  A kissé kihűlt tésztát megkenjük tejföllel és képzeletben három részre osztjuk az alapot, majd megpakoljuk a feltétekkel. Elsőként megszórjuk az apróra vágott kolozsvári szalonnával, medvehagymával és kecskesajttal, ezt követően jöhet a hagymás-tepertős verzió, végül pedig  a spenót, aszalt paradicsom és pár kanál ricotta landol a kenyérlángosunkon. 180 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.

A kenyérlángos sütése reggel, délben és este is szuper ötlet! Az alábbi receptek joggal pályázhatnának a legfinomabb kenyérlángos címre:

Vegán langalló

Tavaszi töki pompos

Megúszós kenyérlángos

Ha tetszett a legtutibb kenyérlángos 3 fajta feltéttel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept