Fantasztikus desszertek

Atökéleteshabcsók

A tökéletes habcsók

Hozzávalók
100 g
tojásfehérje
(kb. 3 tojásból)
200 g
kristálycukor

Elkészítés

A tökéletes habcsók elmaradhatatlan eleme a karácsonynak. Az elkészítéséhez egy lábasban vizet melegítünk, ráültetünk egy tálat, amiben a tojásfehérjét és a cukrot a vízgőz fölött csípősre melegítjük, azaz addig, amíg jó meleg lesz, de nem forraljuk fel, nehogy elkezdjen megfőni a tojásfehérje.

Félrehúzzuk a tálat, majd egy habverővel, magas fokozaton addig habosítjuk a keveréket, amíg kihűl, és masszív állagú habcsókkrémet kapunk.

Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a krémet, és egy sütőpapírral bélelt tepsire kisebb (vagy épp nagyobb) formákat nyomunk belőle, majd 90 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) 50-60 percig szárítjuk. Ekkor lekapcsoljuk a sütőt, egy fakanállal kitámasztjuk az ajtaját, így hagyjuk teljesen kiszáradni a habcsókokat.

a-tokeletes-habcsok
A tökéletes habcsók (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70-75 perc

A karácsonyi aprósütik nemcsak mutatósak, hanem remek ehető ajándékok is. Az elkészítésük az egyik legjobb hangolódós program, amitől mindenkinek megjön a karácsonyi hangulata. Még több ehető ajándék recept:

Karácsonyi pillecukor

Karácsonyfa brownie

Narancsos gesztenyebonbon

www.streetkitchen.hu

A tökéletes habcsók ismérve, hogy szép, hófehér, sima, tömör, mégis könnyed, ami legkönnyebben az arányok betartásával és a megfelelő hőmérsékleten való sütéssel érhető el!

Hozzávalók

20 - 25 darabhoz
100 g
tojásfehérje
(kb. 3 tojásból)
200 g
kristálycukor

A tökéletes habcsók elmaradhatatlan eleme a karácsonynak. Az elkészítéséhez egy lábasban vizet melegítünk, ráültetünk egy tálat, amiben a tojásfehérjét és a cukrot a vízgőz fölött csípősre melegítjük, azaz addig, amíg jó meleg lesz, de nem forraljuk fel, nehogy elkezdjen megfőni a tojásfehérje.

Félrehúzzuk a tálat, majd egy habverővel, magas fokozaton addig habosítjuk a keveréket, amíg kihűl, és masszív állagú habcsókkrémet kapunk.

Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a krémet, és egy sütőpapírral bélelt tepsire kisebb (vagy épp nagyobb) formákat nyomunk belőle, majd 90 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) 50-60 percig szárítjuk. Ekkor lekapcsoljuk a sütőt, egy fakanállal kitámasztjuk az ajtaját, így hagyjuk teljesen kiszáradni a habcsókokat.

a-tokeletes-habcsok
A tökéletes habcsók (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70-75 perc

A karácsonyi aprósütik nemcsak mutatósak, hanem remek ehető ajándékok is. Az elkészítésük az egyik legjobb hangolódós program, amitől mindenkinek megjön a karácsonyi hangulata. Még több ehető ajándék recept:

Karácsonyi pillecukor

Karácsonyfa brownie

Narancsos gesztenyebonbon

Ha tetszett a tökéletes habcsók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept