A tökéletes habcsók elmaradhatatlan eleme a karácsonynak. Az elkészítéséhez egy lábasban vizet melegítünk, ráültetünk egy tálat, amiben a tojásfehérjét és a cukrot a vízgőz fölött csípősre melegítjük, azaz addig, amíg jó meleg lesz, de nem forraljuk fel, nehogy elkezdjen megfőni a tojásfehérje.
Félrehúzzuk a tálat, majd egy habverővel, magas fokozaton addig habosítjuk a keveréket, amíg kihűl, és masszív állagú habcsókkrémet kapunk.
Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a krémet, és egy sütőpapírral bélelt tepsire kisebb (vagy épp nagyobb) formákat nyomunk belőle, majd 90 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) 50-60 percig szárítjuk. Ekkor lekapcsoljuk a sütőt, egy fakanállal kitámasztjuk az ajtaját, így hagyjuk teljesen kiszáradni a habcsókokat.

- Elkészítési idő: 70-75 perc