Húsételek

Atökéletessertéspörkölt

A tökéletes sertéspörkölt

Hozzávalók
5 ek
sertészsír
1 kg
sertéscomb
330 g
hagyma
1 db
paprika
1 db
paradicsom
1.5 l
víz
só, bors
1 mk
őrölt fűszerkömény
1 - 2 ek
őrölt pirospaprika
3 - 4 gerezd
fokhagyma

Elkészítés
  1. A sertéspörkölt elkészítéséhez a zsírt elkezdjük melegíteni, majd beletesszük a kockára vágott húst és lepirítjuk.

  2. Ha kapott egy kis pörzsanyagot, félretesszük egy tálba. Ezután a visszamaradt zsírba dobjuk a felaprított hagymát (érdemes mindig a használt húsmennyiség harmadának megfelelő hagymát felhasználni a pörihez) összekeverjük és üvegesre pároljuk.

  3. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, hagyjuk kicsit lepirulni, megsózzuk és felöntjük egy kis vízzel (kb. 5 dl több részletben). Kb. negyed órán át pároljuk, aztán mehet vissza a hús és összeforgatjuk. Jöhet a fűszerezés: hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, sót, borsot és a köményt.

  4. Közben folyamatosan adagoljuk a pörkölthöz a vizet: amikor zsírjára pirult, újra felöntjük, megkeverjük és haladunk így tovább, amíg jó krémes szaftot kapunk. Kb. a harmadik lepirítás után hozzáadjuk a pirospaprikát és újra felöntjük vízzel.

  5. Ezután alacsony lángon addig rotyogtatjuk a húst, amíg teljesen puha lesz, majd fűszerezzük, ha még szükséges. Végül átkeverjük, pár percig még forraljuk és kéééész a sertéspörkölt! Friss fehér kenyérrel tálaljuk és persze tunkolunk is!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mutatunk nektek egy tökéletes sertéspöri receptet, amiben a szaft új értelmet nyer. Krémes, zamatos, kellően fűszeres és isteni jó ahogy körülöleli a puha, omlós húsdarabkákat. A legjobb friss kenyérrel széttunkolni az egészet, mi egyszerűen imádjuk!!!

Tudtad, hogy a pörinek a magyar paprika nemcsak színt és ízt ad, de antioxidánsokban is gazdag? A jó fogás titka pedig a türelem — ez az étel nem kapkod, hanem hagyja, hogy az alapanyagok megismerjék egymást. A végeredmény pedig az az ikonikus, sűrű, fényes szaft, amit generációk óta szeretünk.

Hozzávalók

4 főre
5 ek
sertészsír
1 kg
sertéscomb
330 g
hagyma
1 db
paprika
1 db
paradicsom
1.5 l
víz
só, bors
1 mk
őrölt fűszerkömény
1 - 2 ek
őrölt pirospaprika
3 - 4 gerezd
fokhagyma

Elkészítés

  1. A sertéspörkölt elkészítéséhez a zsírt elkezdjük melegíteni, majd beletesszük a kockára vágott húst és lepirítjuk.

  2. Ha kapott egy kis pörzsanyagot, félretesszük egy tálba. Ezután a visszamaradt zsírba dobjuk a felaprított hagymát (érdemes mindig a használt húsmennyiség harmadának megfelelő hagymát felhasználni a pörihez) összekeverjük és üvegesre pároljuk.

  3. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, hagyjuk kicsit lepirulni, megsózzuk és felöntjük egy kis vízzel (kb. 5 dl több részletben). Kb. negyed órán át pároljuk, aztán mehet vissza a hús és összeforgatjuk. Jöhet a fűszerezés: hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, sót, borsot és a köményt.

  4. Közben folyamatosan adagoljuk a pörkölthöz a vizet: amikor zsírjára pirult, újra felöntjük, megkeverjük és haladunk így tovább, amíg jó krémes szaftot kapunk. Kb. a harmadik lepirítás után hozzáadjuk a pirospaprikát és újra felöntjük vízzel.

  5. Ezután alacsony lángon addig rotyogtatjuk a húst, amíg teljesen puha lesz, majd fűszerezzük, ha még szükséges. Végül átkeverjük, pár percig még forraljuk és kéééész a sertéspörkölt! Friss fehér kenyérrel tálaljuk és persze tunkolunk is!

sertéspörkölt
Sertéspörkölt (Fotó: Street Kitchen)

Tálald friss nokedlivel, savanyúsággal, és engedd, hogy a konyha megteljen a klasszikus magyar vasárnapi ebédek hangulatával — ez a pörkölt egyszerűen minden alkalomra tökéletes.

Csekkold ezeket a pörirecepteket is!

Csicseriborsó-pörkölt

Csülök-köröm pörkölt

Ha tetszett a tökéletes sertéspörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése