A sertéspörkölt elkészítéséhez a zsírt elkezdjük melegíteni, majd beletesszük a kockára vágott húst és lepirítjuk.
Ha kapott egy kis pörzsanyagot, félretesszük egy tálba. Ezután a visszamaradt zsírba dobjuk a felaprított hagymát (érdemes mindig a használt húsmennyiség harmadának megfelelő hagymát felhasználni a pörihez) összekeverjük és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, hagyjuk kicsit lepirulni, megsózzuk és felöntjük egy kis vízzel (kb. 5 dl több részletben). Kb. negyed órán át pároljuk, aztán mehet vissza a hús és összeforgatjuk. Jöhet a fűszerezés: hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, sót, borsot és a köményt.
Közben folyamatosan adagoljuk a pörkölthöz a vizet: amikor zsírjára pirult, újra felöntjük, megkeverjük és haladunk így tovább, amíg jó krémes szaftot kapunk. Kb. a harmadik lepirítás után hozzáadjuk a pirospaprikát és újra felöntjük vízzel.
Ezután alacsony lángon addig rotyogtatjuk a húst, amíg teljesen puha lesz, majd fűszerezzük, ha még szükséges. Végül átkeverjük, pár percig még forraljuk és kéééész a sertéspörkölt! Friss fehér kenyérrel tálaljuk és persze tunkolunk is!
Atökéletessertéspörkölt
Mutatunk nektek egy tökéletes sertéspöri receptet, amiben a szaft új értelmet nyer. Krémes, zamatos, kellően fűszeres és isteni jó ahogy körülöleli a puha, omlós húsdarabkákat. A legjobb friss kenyérrel széttunkolni az egészet, mi egyszerűen imádjuk!!!
Tudtad, hogy a pörinek a magyar paprika nemcsak színt és ízt ad, de antioxidánsokban is gazdag? A jó fogás titka pedig a türelem — ez az étel nem kapkod, hanem hagyja, hogy az alapanyagok megismerjék egymást. A végeredmény pedig az az ikonikus, sűrű, fényes szaft, amit generációk óta szeretünk.
Hozzávalók
Elkészítés
A sertéspörkölt elkészítéséhez a zsírt elkezdjük melegíteni, majd beletesszük a kockára vágott húst és lepirítjuk.
Ha kapott egy kis pörzsanyagot, félretesszük egy tálba. Ezután a visszamaradt zsírba dobjuk a felaprított hagymát (érdemes mindig a használt húsmennyiség harmadának megfelelő hagymát felhasználni a pörihez) összekeverjük és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, hagyjuk kicsit lepirulni, megsózzuk és felöntjük egy kis vízzel (kb. 5 dl több részletben). Kb. negyed órán át pároljuk, aztán mehet vissza a hús és összeforgatjuk. Jöhet a fűszerezés: hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, sót, borsot és a köményt.
Közben folyamatosan adagoljuk a pörkölthöz a vizet: amikor zsírjára pirult, újra felöntjük, megkeverjük és haladunk így tovább, amíg jó krémes szaftot kapunk. Kb. a harmadik lepirítás után hozzáadjuk a pirospaprikát és újra felöntjük vízzel.
Ezután alacsony lángon addig rotyogtatjuk a húst, amíg teljesen puha lesz, majd fűszerezzük, ha még szükséges. Végül átkeverjük, pár percig még forraljuk és kéééész a sertéspörkölt! Friss fehér kenyérrel tálaljuk és persze tunkolunk is!

Tálald friss nokedlivel, savanyúsággal, és engedd, hogy a konyha megteljen a klasszikus magyar vasárnapi ebédek hangulatával — ez a pörkölt egyszerűen minden alkalomra tökéletes.
Csekkold ezeket a pörirecepteket is!
Ha tetszett a tökéletes sertéspörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



