Vegán receptek

Csicseriborsó-pörkölt

Csicseriborsó-pörkölt

Hozzávalók
2 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
só, bors
4 db
tv-paprika
(140 g/db)
4 db
paradicsom
(150 g/db)
2 konzerv
csicseriborsó
(310 g-os kiszerelés)
2 tk
erőspaprika-krém
2 ek
fűszerpaprika
2 tk
fűszerkömény
5 db
babérlevél
3 tk
sűrített paradicsom
A tálaláshoz
4 szelet
kenyér

Elkészítés

A csicseriborsó-pörkölt elkészítéséhez először az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, és lepirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát. Sózzuk, majd mehet rá a 1,5 cm-es kockára vágott paprika és paradicsom. 7-8 percig rotyogtatjuk, amíg levet ereszt, majd hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, az erőspaprika-krémet, a fűszereket és a sűrített paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a pörköltalapot, és fedő nélkül főzzük 25-30 percig. A kész csicseriborsó-pörköltet kenyérrel tálaljuk.

csicseriborso-porkolt
Csicseriborsó pörkölt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Bizony ezt a borsó fajtát nem csak a hummuszhoz lehet felhasználni, bár ahhoz is kitűnő! De mellette - és a csicseriborsó pörköltön túl - még sok más recept alapja lehet! Mutatunk is néhányat.

Fűszeres, csicseriborsós tortillatekercs

Csicseriborsós raguval töltött kaliforniai paprika

Marokkói fűszeres húsgolyók fetás, sült csicseriborsós salátával és kuszkusszal

www.streetkitchen.hu

Azt csicseregték a madarak, hogy itt van egy igazán fullos vegán kaja, amit akár kenyérrel is tunkolhatsz. Ha nem kóstoltad még a csicseripörit, akkor hajrá!

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
2 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
só, bors
4 db
tv-paprika
(140 g/db)
4 db
paradicsom
(150 g/db)
2 konzerv
csicseriborsó
(310 g-os kiszerelés)
2 tk
erőspaprika-krém
2 ek
fűszerpaprika
2 tk
fűszerkömény
5 db
babérlevél
3 tk
sűrített paradicsom
A tálaláshoz
4 szelet
kenyér

A csicseriborsó-pörkölt elkészítéséhez először az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, és lepirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát. Sózzuk, majd mehet rá a 1,5 cm-es kockára vágott paprika és paradicsom. 7-8 percig rotyogtatjuk, amíg levet ereszt, majd hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, az erőspaprika-krémet, a fűszereket és a sűrített paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a pörköltalapot, és fedő nélkül főzzük 25-30 percig. A kész csicseriborsó-pörköltet kenyérrel tálaljuk.

csicseriborso-porkolt
Csicseriborsó pörkölt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Bizony ezt a borsó fajtát nem csak a hummuszhoz lehet felhasználni, bár ahhoz is kitűnő! De mellette - és a csicseriborsó pörköltön túl - még sok más recept alapja lehet! Mutatunk is néhányat.

Fűszeres, csicseriborsós tortillatekercs

Csicseriborsós raguval töltött kaliforniai paprika

Marokkói fűszeres húsgolyók fetás, sült csicseriborsós salátával és kuszkusszal

Ha tetszett a Csicseriborsó-pörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept