A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot és a vaníliás cukrot, és beledobjuk a vajat is, majd közepes lángon folyamatos keverve besűrítjük. Ha lágyabban szeretjük, adjunk hozzá még egy kevés tejet, mert hűlés közben is sűrűsödik a tejbegríz.
Mikor szépen megszívták magukat a daraszemek, kimerjük a tejbegrízt 3-4 tálba, megszórjuk cukorral vagy porcukorral, és tetszőlegesen fahéjjal vagy kakaóporral. Kész is az igazi nosztalgikus menzás tejbedara!
Atökéletestejbegríz
Általában a tejbegríz az az édesség, amit megúszós desszertként, gyorsan összedob otthon az ember. Nagy eséllyel mindig máshogy sikerül, vagy sűrűbb vagy hígabb lesz, mert nagyjából találomra kerül bele a gríz a tejbe. :D Mi most szépen kiméregettük a mennyiségeket a tökéletes tejbegrízhez, ami szerintem még melegen a legszuperebb!
A tejbegríz vagy más néven tejbedara az a fogás, amit az elsők között tanulunk meg elkészíteni gyerekként. Valóban nem túl bonyolult művelet, de ha a tökéletes tejbegríz elkészítésére gyúrunk, akkor nem árt odafigyelni pár lépésre!
Hozzávalók
A szóráshoz
Elkészítés
A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot és a vaníliás cukrot, és beledobjuk a vajat is, majd közepes lángon folyamatos keverve besűrítjük. Ha lágyabban szeretjük, adjunk hozzá még egy kevés tejet, mert hűlés közben is sűrűsödik a tejbegríz.
Mikor szépen megszívták magukat a daraszemek, kimerjük a tejbegrízt 3-4 tálba, megszórjuk cukorral vagy porcukorral, és tetszőlegesen fahéjjal vagy kakaóporral. Kész is az igazi nosztalgikus menzás tejbedara!

Ha a nap végén valami igazán otthonosra vágysz, egy tál tejbegríz mindig jó ötlet. Kísérletezz a feltétekkel, és alkosd meg a saját verziódat!
A tejbegríz arányok megváltoztatásával könnyen hígabb vagy sűrűbb tejbedara készíthető, amit akár más sütikhez is felhasználhatsz:
Ha tetszett a tökéletes tejbegríz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



