A legjobb reggelik

Atökéletestejbegríz

A tökéletes tejbegríz

Hozzávalók
1 l
tej
120 g
búzadara
50 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
A szóráshoz
cukor
kakaópor
fahéj
25 g
vaj

Elkészítés

A tejbegríz vagy más néven tejbedara az a fogás, amit az elsők között tanulunk meg elkészíteni gyerekként. Valóban nem túl bonyolult művelet, de ha a tökéletes tejbegríz elkészítésére gyúrunk, akkor nem árt odafigyelni pár lépésre! 

A legjobb tejbegríz készítése: 

A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot és a vaníliás cukrot, és beledobjuk a vajat is, majd közepes lángon folyamatos keverve besűrítjük. Ha lágyabban szeretjük, adjunk hozzá még egy kevés tejet, mert hűlés közben is sűrűsödik a tejbegríz. Mikor szépen megszívták magukat a daraszemek, kimerjük a tejbegrízt 3-4 tálba, megszórjuk cukorral vagy porcukorral, és tetszőlegesen fahéjjal vagy kakaóporral. Kész is az igazi nosztalgikus menzás tejbedara! 

A tejbegríz arányok megváltoztatásával könnyen hígabb vagy sűrűbb tejbedara készíthető, amit akár más sütikhez is felhasználhatsz:

Kamu tiramisu tejbegrízzel

Tejbegrízzel töltött palacsinta

Nagyiféle tejbegrízes rétes

www.streetkitchen.hu

Általában a tejbegríz az az édesség, amit megúszós desszertként, gyorsan összedob otthon az ember. Nagy eséllyel mindig máshogy sikerül, vagy sűrűbb vagy hígabb lesz, mert nagyjából találomra kerül bele a gríz a tejbe. :D Mi most szépen kiméregettük a mennyiségeket a tökéletes tejbegrízhez, ami szerintem még melegen a legszuperebb!

Hozzávalók

3 - 4 főre
1 l
tej
120 g
búzadara
50 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
A szóráshoz
cukor
kakaópor
fahéj
25 g
vaj

A tejbegríz vagy más néven tejbedara az a fogás, amit az elsők között tanulunk meg elkészíteni gyerekként. Valóban nem túl bonyolult művelet, de ha a tökéletes tejbegríz elkészítésére gyúrunk, akkor nem árt odafigyelni pár lépésre! 

A legjobb tejbegríz készítése: 

A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot és a vaníliás cukrot, és beledobjuk a vajat is, majd közepes lángon folyamatos keverve besűrítjük. Ha lágyabban szeretjük, adjunk hozzá még egy kevés tejet, mert hűlés közben is sűrűsödik a tejbegríz. Mikor szépen megszívták magukat a daraszemek, kimerjük a tejbegrízt 3-4 tálba, megszórjuk cukorral vagy porcukorral, és tetszőlegesen fahéjjal vagy kakaóporral. Kész is az igazi nosztalgikus menzás tejbedara! 

A tejbegríz arányok megváltoztatásával könnyen hígabb vagy sűrűbb tejbedara készíthető, amit akár más sütikhez is felhasználhatsz:

Kamu tiramisu tejbegrízzel

Tejbegrízzel töltött palacsinta

Nagyiféle tejbegrízes rétes

Ha tetszett a tökéletes tejbegríz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept