Ünnepi finomságok

Almás-fahéjaschiapudingNUTELLA®-val

Almás-fahéjas chiapuding NUTELLA®-val
Almás-fahéjas chiapuding NUTELLA®-val

Hozzávalók
500 ml
mandulatej
100 g
chiamag
3 ek
méz
1 tk
vaníliaaroma
0.5 db
citrom reszelt héja
A fahéjas almaraguhoz
4 db
alma
(160 g/db)
1 ek
barna cukor
120 ml
víz
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
90 g
NUTELLA®

Elkészítés
  1. A chiapudinghoz egy keverőtálban összekeverjük a mandulatejet és a chiamagot a mézzel, a vaníliaaromával és a citrom reszelt héjával. A tálat lefóliázzuk és hűtőbe rakjuk pihenni egy éjszakára. 

  2. Az almaraguhoz meghámozzuk az almákat és 0,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy gyorsforralóba rakjuk a cukorral, 100 ml vízzel és a fahéjjal, majd 15 percig főzzük közepes lángon. A maradék vízzel elkevert keményítővel besűrítjük és kihűtjük. 

  3. A poharak aljába rakunk egy kevés almaragut, ezeken eloszlatjuk a chiapuding felét, aztán elosztjuk rajta a maradék almaragut, végül befedjük a chiapuding másik felével, és a tetejére csillagcsöves habzsákból adagonként 15 g NUTELLA®-t nyomunk.


www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
Az Ünnepi finomságok támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Az almás-fahéjas chiapuding a chiapudingok pulcsis, kuckózós verziója – minden kanálja olyan, mintha egy szelet almáspitét kanalaznál, csak sokkal könnyedebben.

A chia mag az egyik legjobb növényi eredetű rostforrás, tele van omega-3 zsírsavakkal és fehérjével – szóval nem csak finom, hanem tényleg tápláló is. A fahéj nemcsak az ízéért menő, de az anyagcserére is jó hatással van, míg az alma frissességet és egy kis természetes édességet hoz az egészbe.

Hozzávalók

6 kisebb pohárhoz
500 ml
mandulatej
100 g
chiamag
3 ek
méz
1 tk
vaníliaaroma
0.5 db
citrom reszelt héja
A fahéjas almaraguhoz
4 db
alma
(160 g/db)
1 ek
barna cukor
120 ml
víz
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
90 g
NUTELLA®

Elkészítés

  1. A chiapudinghoz egy keverőtálban összekeverjük a mandulatejet és a chiamagot a mézzel, a vaníliaaromával és a citrom reszelt héjával. A tálat lefóliázzuk és hűtőbe rakjuk pihenni egy éjszakára. 

  2. Az almaraguhoz meghámozzuk az almákat és 0,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy gyorsforralóba rakjuk a cukorral, 100 ml vízzel és a fahéjjal, majd 15 percig főzzük közepes lángon. A maradék vízzel elkevert keményítővel besűrítjük és kihűtjük. 

  3. A poharak aljába rakunk egy kevés almaragut, ezeken eloszlatjuk a chiapuding felét, aztán elosztjuk rajta a maradék almaragut, végül befedjük a chiapuding másik felével, és a tetejére csillagcsöves habzsákból adagonként 15 g NUTELLA®-t nyomunk.


Ha tetszett az almás-fahéjas chiapuding nutella®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Címkék, kategóriák

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése