Street Kitchen

KalácsmáglyarakásNUTELLA®-val

Kalácsmáglyarakás NUTELLA®-val

Hozzávalók
Az alaphoz
200 g
kalács
4 db
tojássárgája
500 ml
zsírszegény tej
10 g
vaníliás cukor
20 g
kristálycukor
1 csipet
A középső réteghez
2 db
alma
(150 g/db)
40 g
olvasztott vaj
A tetejére
2 ek
cukormentes baracklekvár
4 db
tojásfehérje
30 g
kristálycukor
1 csipet
120 g
(15 g/adag)

Elkészítés

A kalácsmáglyarakás elkészítéséhez a kalácsot felkockázzuk és egy sütőpapírral borított tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.

A tojások sárgáját, a tejet, a vaníliás és a kristálycukrot összekeverjük egy tálban a sóval, majd beleszórjuk a kalácskockákat, és hagyjuk állni 10 percet, hogy megszívja magát.

Az almákat megtisztítjuk, négy cikkbe vágjuk, a cikkeket pedig vékonyan felszeleteljük. Ráöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. 

A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, erre rászedjük a kalács felét, megkenjük 1 ek baracklekvárral, mehet rá az alma, majd újabb kalácsréteg. Így sütjük a 180 fokos sütőben 40 percig.

A tojásfehérjéket 30 g cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sütemény tetejét megkenjük a maradék lekvárral, rákenjük a tojásfehérjehabot, és további 12 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni (min. 2 órát), majd felszeleteljük, és a szeleteket megdíszítjük szeletenként 15 g NUTELLAⓇ-val.

kalacsmaglyarakas
Kalácsmáglyaragás NUTELLAⓇ-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 52 perc
  • Pihentetés: min. 3 óra

(Hozzávalók 8 adaghoz (140 g/adag), 1 db 18 cm-es tortakarikához)

Még több isteni recept:

Túrós pite NUTELLA®-val

NUTELLA®-val töltött churros

Gesztenyetorta NUTELLA®-val

www.streetkitchen.hu

A máglyarakás a húsvéti szezonban egyértelműen kalácsból készül!

Hozzávalók

8 főre
Az alaphoz
200 g
kalács
4 db
tojássárgája
500 ml
zsírszegény tej
10 g
vaníliás cukor
20 g
kristálycukor
1 csipet
A középső réteghez
2 db
alma
(150 g/db)
40 g
olvasztott vaj
A tetejére
2 ek
cukormentes baracklekvár
4 db
tojásfehérje
30 g
kristálycukor
1 csipet
120 g
(15 g/adag)

A kalácsmáglyarakás elkészítéséhez a kalácsot felkockázzuk és egy sütőpapírral borított tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.

A tojások sárgáját, a tejet, a vaníliás és a kristálycukrot összekeverjük egy tálban a sóval, majd beleszórjuk a kalácskockákat, és hagyjuk állni 10 percet, hogy megszívja magát.

Az almákat megtisztítjuk, négy cikkbe vágjuk, a cikkeket pedig vékonyan felszeleteljük. Ráöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. 

A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, erre rászedjük a kalács felét, megkenjük 1 ek baracklekvárral, mehet rá az alma, majd újabb kalácsréteg. Így sütjük a 180 fokos sütőben 40 percig.

A tojásfehérjéket 30 g cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sütemény tetejét megkenjük a maradék lekvárral, rákenjük a tojásfehérjehabot, és további 12 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni (min. 2 órát), majd felszeleteljük, és a szeleteket megdíszítjük szeletenként 15 g NUTELLAⓇ-val.

kalacsmaglyarakas
Kalácsmáglyaragás NUTELLAⓇ-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 52 perc
  • Pihentetés: min. 3 óra

(Hozzávalók 8 adaghoz (140 g/adag), 1 db 18 cm-es tortakarikához)

Még több isteni recept:

Túrós pite NUTELLA®-val

NUTELLA®-val töltött churros

Gesztenyetorta NUTELLA®-val

Ha tetszett a Kalácsmáglyarakás NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept