A kalácsmáglyarakás elkészítéséhez a kalácsot felkockázzuk és egy sütőpapírral borított tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
A tojások sárgáját, a tejet, a vaníliás és a kristálycukrot összekeverjük egy tálban a sóval, majd beleszórjuk a kalácskockákat, és hagyjuk állni 10 percet, hogy megszívja magát.
Az almákat megtisztítjuk, négy cikkbe vágjuk, a cikkeket pedig vékonyan felszeleteljük. Ráöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük.
A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, erre rászedjük a kalács felét, megkenjük 1 ek baracklekvárral, mehet rá az alma, majd újabb kalácsréteg. Így sütjük a 180 fokos sütőben 40 percig.
A tojásfehérjéket 30 g cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sütemény tetejét megkenjük a maradék lekvárral, rákenjük a tojásfehérjehabot, és további 12 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni (min. 2 órát), majd felszeleteljük, és a szeleteket megdíszítjük szeletenként 15 g NUTELLAⓇ-val.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 52 perc
- Pihentetés: min. 3 óra
(Hozzávalók 8 adaghoz (140 g/adag), 1 db 18 cm-es tortakarikához)