A töltelékhez a megmosott és kicsumázott almákat lereszeljük egy tálba, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, a fahéjat, a két citrom reszelt héját és levét, majd hagyjuk állni.
Addig megcsináljuk a tésztát, amihez egy robotgép üstjébe mérjük a zsírt, a joghurtot, a kristálycukrot és a tojásokat, összekeverjük, utána pedig hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, és letakarva hűtőbe tesszük 1 órára.
Addig kinyomkodjuk az almából a felesleges levet, amit engedett, és hozzákeverjük a búzadarát.
A tésztát két egyforma darabra vágjuk, az egyiket kinyújtjuk és a tepsi aljába helyezzük, majd ráhalmozzuk az almát. A másik darab tésztát is kinyújtjuk, rátesszük az alma tetejére, megkenjük tojással és megszurkáljuk egy villával.
175 fokra előmelegített sütőben, 35-40 percig sütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Tipp: alma helyett használhatunk körtét, ami kicsit krémesebb és édesebb, ezért kevesebb cukor is elég bele. Ha extráznád, akkor 1-1 marék darált dió vagy mandula az almába keverve brutál jó textúrát ad neki.




